Αμερικανοί και Ιορδανοί στρατιώτες εισήλθαν στη Συρία και έδωσαν μάχη με το Ισλαμικό Κράτος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αμερικανοί και Ιορδανοί στρατιώτες εισήλθαν στη Συρία και έδωσαν μάχη με το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στο νοτιοανατολικό συνοριακό πέρασμα Τανφ, στα σύνορα Συρίας και Ιράκ, το οποίο ελέγχεται από ενόπλους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ενέργεια που ενέπλεξε στη μάχη Ιορδανούς και Αμερικανούς στρατιώτες.

Αρχικά οι τζιχαντιστές έστειλαν αυτοκίνητο βόμβα που εξερράγη σε ένα φυλάκιο σκοτώνοντας τρεις ενόπλους της οργάνωσης Λέοντες της Ανατολής που υπάγεται στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).
Ακολούθησε επίθεση των τζιχαντιστών που σύντομα κατάφεραν και περικύκλωσαν τα Λιοντάρια της Ανατολής και θα τους εξολόθρευαν όλους εάν δεν επενέβαιναν για να τους σώσουν, από την ιορδανική πλευρά των συνόρων, Ιορδανοί και Αμερικανοί στρατιώτες.
Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι περίπου 20 αμερικανικά τανκς και τεθωρακισμένα πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στο συριακό έδαφος για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και να σώσουν τους ενόπλους του FSA.
Αυτόπτες μάρτυρες είδαν και ιορδανικά αεροπλάνα να πετάνε στην περιοχή, αν και δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αεροπορικά χτυπήματα.
Δεν έχει επίσης αποσαφηνιστεί εάν η επέμβαση Αμερικανών και Ιορδανών αποσκοπούσε μόνο στα να σώσουν τους περικυκλωμένους ενόπλους του FSA ή εάν είναι η αρχή μιας ευρύτερης επιχείρισης για να απωθηθεί το Ισλαμικό Κράτος από τη συριακή έρημο.

tribune

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα