Αμερικανικό ενδιαφέρον για τους πρόσφυγες στην Χίο με επίσκεψη του πρέσβη

5/5/17 | 0 | 0 | 301 εμφανίσεις

Συναντήθηκε με τον δήμαρχο και επισκέφτηκε ανθρωπιστικές οργανώσεις στο νησί

Αμερικανικό ενδιαφέρον για τους πρόσφυγες στην Χίο με επίσκεψη του πρέσβη
 Με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε σήμερα στο δημαρχείο της Χίου ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε κυρίως το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, αλλά και οι επιπτώσεις που αυτό έχει στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μακρόχρονες σχέσεις της Χίου με τις ΗΠΑ μέσω της παρουσίας δραστήριας χιακής ομογένειας στα μεγάλα αμερικάνικα αστικά κέντρα.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης του Αμερικανού διπλωμάτη στη Χίο δεν ανακοινώθηκε για λόγους ασφαλείας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός της συνάντησης με το δήμαρχο, το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα παιδιά της οργάνωσης «Κιβωτός» στο όρος Αίπος της Χίου.

newsbeast.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας