Αμερικανική έκθεση αποκαλύπτει τα εγκλήματα του Ερντογάν εναντίον των αντιπάλων του

1/3/21 | 0 | 0 | 192 εμφανίσεις

«Αμερικανική έκθεση αποκαλύπτει τα εγκλήματα του Ερντογάν εναντίον των αντιπάλων του» τίτλος του δημοσιεύματος

Ο αμερικανικός ιστότοπος “On Town Media” – ontownmedia.com,  κατήγγειλε την παρουσία του Τούρκου διπλωμάτη Βόλκαν Μποζκίρ ως προέδρου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών – του διαβουλευτικού σώματος μιας οργάνωσης που έχει την ευθύνη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – ειδικά επειδή η χώρα του είναι ένας από τους χειρότερους παραβάτες των δικαιωμάτων στον κόσμο, όπως σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρει προσωπική ευθύνη για αμέτρητες παραβιάσεις της Διεθνούς Σύμβασης για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τη Σύμβαση κατά των βασανιστηρίων, καθώς και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Θεμελιώδεις Ελευθερίες και τα πρωτόκολλά της.

Μάλιστα, το “Freedom House”- freedomhouse.org,  υποβάθμισε την Τουρκία στη χαμηλότερη βαθμολογία της: «Χωρίς Ελευθερία».

Η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων θεωρεί την Τουρκία από τις χειρότερες χώρες που φυλακίζουν δημοσιογράφους.

Η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε επίσης την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επέβαλε η κυβέρνηση μετά την προσπάθεια πραξικοπήματος το 2016, καθώς η διεθνής κοινότητα της Αμνηστίας δηλώνει ότι έγινε για «να ενισχύσει τις αυστηρές εξουσίες της κυβέρνησης για να σιωπήσει τις κρίσιμες φωνές και να αφαιρέσει τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες», ειδικά επειδή η Τουρκία δεν απέσυρε αυτά τα μέτρα μετά από αυτό.

Τα πράγματα κλιμακώθηκαν την τραγική νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016, όταν ένα μικρό μέρος του τουρκικού στρατού κινητοποιήθηκε σε αυτό που ισοδυναμούσε με μια αδύναμη απόπειρα πραξικοπήματος, οδηγώντας σε εικασίες ότι ο Ερντογάν ήταν αυτός που το έκανε.

Επιπρόσθετα ο ίδιος ο Ερντογάν, χωρίς έρευνα ή αποδεικτικά στοιχεία, κατηγόρησε τον Φετιουλάχ Γκιούλεν για εγκέφαλο, ενώ ο Γκιουλέν αρνήθηκε  κάθε ανάμειξη και καταδίκασε την απόπειρα.

Όταν η Τουρκία ζήτησε την έκδοση του Γκιουλέν, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διενήργησε μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση των στοιχείων που παρουσίασε η τουρκική κυβέρνηση χωρίς να βρει έρεισμα για την έκδοσή του.

Έκτοτε, ο Ερντογάν επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του σε κάθε διαθέσιμη πλατφόρμα και χρησιμοποίησε τα γεγονότα για να κυνηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες αθώους ανθρώπους μέσω μαζικών συλλήψεων, δήμευσης ιδιωτικής περιουσίας, αόριστης κράτησης και ακόμη και βασανιστηρίων.

Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον των οπαδών του Γκιουλέν, μεταξύ των οποίων δολοφονίες και απαγωγές, και τα μέτρα που διαπράχθηκαν εναντίον δυνητικών πολιτικών εχθρών εντός και εκτός της Τουρκίας μπορούν να θεωρηθούν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» κατά την έννοια του άρθρου 7 του καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Υπό ορισμένες συνθήκες, αυτά τα εγκλήματα μπορούν να υπόκεινται σε παγκόσμια δικαιοδοσία.

Παρόλο που ο όρος «γενοκτονία» είναι ένας διεθνής νομικός όρος που εστιάζεται στη γενοκτονία μιας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας – και δεν ισχύει για ενέργειες που πραγματοποιούνται εναντίον ενός κινήματος της κοινωνίας των πολιτών όπως ο Γκιουλέν,  που αποτέλεσε τον στόχο του Ερντογάν, οι ενέργειές του βρίσκονται σύμφωνες με το μοτίβο της γενοκτονίας των παραβιάσεων, όπως σημειώνει η αιγυπτιακή εφημερίδα Ελ Φαγκρ (‘χαραυγή’, ‘ξημέρωμα’).

El Fagr onLine

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    11/4/21 | (0 σχόλια)
    Του Δημήτρη Τσαϊλά* Πρέπει ο Ελληνισμός να είναι έτοιμος να καταστρέψει δεκάδες τουρκικά πλοία ή εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα σε λίγες μόνο ημέρες κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης; Θα μπορούσαν αυτοί οι σαφείς αλλά φιλόδοξοι επιχειρησιακοί στόχοι να προωθήσουν την ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο