Αλλαγές στη Σαουδική Αραβία- «Συμφιλίωση» με το Ισραήλ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Το Ινστιτούτο Παρακολούθησης της Ειρήνης και της Πολιτιστικής Ανοχής στη Σχολική Εκπαίδευση που εδρεύει στο Τελ Αβίβ,  ανακοίνωσε ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αφαίρεσε κείμενα από τα σχολικά προγράμματα στις νέες εκδόσεις του, που υποκινούσαν το μίσος προς άλλες θρησκείες, το Ισραήλ και την ομοφυλοφιλία.

Σύμφωνα με έκθεση που εκδόθηκε από το Ινστιτούτο, καταγράφονται όλες οι αναθεωρήσεις των σχολικών προγραμμάτων από το 2016 έως την παρούσα στιγμή, καθώς τα προγράμματα σπουδών έχουν δει πολλές διαγραφές για να καλύψουν τις αλλαγές στην περιοχή και ειδικότερα στο  Σαουδαραβικό Βασίλειο.

Το ισραηλινό ινστιτούτο, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν παραδείγματα εξτρεμισμού στα προγράμματα σπουδών, με αλλαγές σε ορισμένα θέματα σχετικά με τις γυναίκες, άλλες θρησκείες καθώς και για το Ισραήλ.

Σημειώνει ότι τα προγράμματα σπουδών εξακολουθούν να περιγράφουν τους μη μουσουλμάνους ως «άπιστους», αλλά  και με μεγαλύτερη διαφάνεια προς τη Δύση σε άλλους τομείς του προγράμματος σπουδών.

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα σπουδών εξακολουθεί να επαινεί το «τζιχάντ» και το «μαρτύριο για χάρη του Θεού», αλλά επίσης επικρίνει «τρομοκρατικές πράξεις που διαπράττονται από εξτρεμιστές».

Τόνισε ότι υπάρχουν υποδείξεις στα νέα προγράμματα σπουδών για το «Ολοκαύτωμα», καθώς ένα κείμενο μιλά για «την απέλαση και την εξόντωση ορισμένων μειονοτήτων από χώρες, όπως η απέλαση Εβραίων από την Ευρώπη και των Ινδών από την Ουγκάντα (που είχαν μεταφέρει  εκεί οι Βρετανοί).

Στα προγράμματα σπουδών για την περίοδο 2020-2021 αφαιρέθηκε κεφάλαιο που αναφέρονταν «σε αναπόφευκτο πόλεμο μεταξύ Μουσουλμάνων και Εβραίων».

Καταργήθηκαν ακόμη κείμενα που έλεγαν για τη χρήση χρημάτων, γυναικών και ναρκωτικών από τον «Σιωνισμό» και ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τη «Σιωνιστική Απειλή».

Το αραβικό κείμενο υπενθυμίζει ότι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβάις, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ξεκίνησε μια εκστρατεία εναντίον των «εξτρεμιστικών ιδεών», δηλώνοντας ότι η χώρα του θα «απαλείψει αυτές τις ιδέες και θα επιστρέψει στην κανονική ζωή».

Ο Μπιν Σαλμάν πρόσθεσε σε συνέντευξή του: “Θα στοιχηματίσουμε στο μετριοπαθές Ισλάμ που είναι ανοιχτό στους πολιτισμούς και δεν θα σπαταλήσουμε άλλα 30 χρόνια στην αντιμετώπιση εξτρεμιστικών ιδεών … Θα επιστρέψουμε σε αυτό που ήμασταν στο μετριοπαθές και ανοιχτό Ισλάμ».

Ray al Youm

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα