Αλεξ/πολη: Την 1η θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό κατέκτησαν μαθητές του 4ου ΓΕΛ

3/2/17 | 0 | 0 | 570 εμφανίσεις

01-02-2017

 Η ομάδα του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσει την πρώτη θέση στον “6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης” που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Κολλέγιο Ανατόλια, στις 28 και 29 Ιανουαρίου.
Οι μαθητές Φούρφαρο Αντώνης, Παυλίδης Χρήστος και Κουζούκος Απόστολος της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης συναγωνίστηκαν 112 τριμελείς ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα στους προκριματικούς, τις 12 καλύτερες ομάδες στους ημιτελικούς και τις 6 κορυφαίες ομάδες στον τελικό.

Την πρώτη μέρα του διαγωνισμού πήραν μέρος στους προκριματικούς και πέρασαν στην επόμενη φάση με συντριπτική διαφορά από την δεύτερη ομάδα. Την επόμενη μέρα πήραν μέρος στους προημιτελικούς όπου συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία και διακρίθηκαν στον τελικό, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση.

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία. 

Η επίλυση λογικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μία ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης στοχεύοντας στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης (MLC) είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι μέρος του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC) το οποίο τελέι υπό την αιγίδα του CERN (European Organization for NuclearRecearch) και του EPS (European Physical Society) αλλά και της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια με επιστολή, στους  μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης που κατάφεραν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον “6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης”.

“Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτά τα παιδιά που με την κορυφαία αυτή διάκριση, τίμησαν για ακόμη μία φορά τον τόπο καταγωγής τους, έκαναν περήφανους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους εμάς τους συμπολίτες τους και εξέπεμψαν ισχυρό μήνυμα ελπίδας ώστε αυτός ο τόπος να μπορεί ν’ ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον”.

http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/ale3-polh-thn-1h-8esh-se-panellhnio-diagwnismo-katekthsan-ma8htes-toy-4oy-gel/post31656

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    19/9/20 | (3 σχόλια)
    Το δίλημμα «οικονομία ή υγεία» επανήλθε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο, καθώς ο αόρατος εχθρός όχι μόνο δεν υποχώρησε το καλοκαίρι, αλλά επανήλθε δριμύτερος. Ηχώρα βρίσκεται και πάλι μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Το δίλημμα «οικονομία ή υγεία» επανήλθε με δραματικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας