Αλγερία: Έκλεισε ο εναέριος χώρος για τα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη – Τι προκάλεσε την κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κρίση στις σχέσεις Γαλλίας-Αλγερίας προκάλεσαν «ανεύθυνα» σχόλια που αποδόθηκαν στον Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με πηγές της Αλγερινής προεδρίας, όπως αναφέρει το Reuters.

Αφού νωρίτερα μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Αλγερία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τη Γαλλία για διαβουλεύσεις, σήμερα έγινε γνωστό ότι η αφρικανική χώρα έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα στρατιωτικά αεροσκάφη της Γαλλίας, όπως δήλωσε την Κυριακή ο Γάλλος συνταγματάρχης Πασκάλ Λανί στην εφημερίδα «Le Figaro», αλλά και στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Αξιωματούχοι στο γαλλικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασαν άμεσα.

Στη συνέχεια, οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι η Αλγερία έκλεισε τον εναέριο χώρο της, για τα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Η αρχή της κρίσης

Αφορμή για τη διπλωματική κρίση ήταν τα σχόλια που αποδόθηκαν στον Γάλλο πρόεδρο από την Αλγερινή πλευρά, τα οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από τις Γαλλικές Αρχές.

«Μετά από σχόλια που αρκετές πηγές απέδωσαν στον Μακρόν, η Αλγερία εκφράζει την κατηγορηματική απόρριψη της απαράδεκτης παρέμβασης στα εσωτερικά της ζητήματα» ανέφερε η ανακοίνωση της προεδρίας της Αλγερίας.

«Αντιμέτωπος με την ιδιαιτέρως απαράδεκτη κατάσταση που που προκλήθηκε από αυτά τα ανεύθυνα σχόλια, ο πρόεδρος Abdelmadjid Tebboune αποφάσισε να ανακαλέσει άμεσα τον πρέσβη (στη Γαλλία)» προσέθεσε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλγερινής προεδρίας, τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσαν την κρίση αφορούν τους Αλγερινούς μάρτυρες που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία της χώρας από τους Γάλλους, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Αυτά τα σχόλια είναι μια ανυπόφορη επίθεση στη μνήμη αυτών των μαρτύρων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters
Παρίσι, Γαλλία

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα