Αλβανός βουλευτής: «Οι Οθωμανοί δεν μας κατέκτησαν, είμαστε αδέλφια με τους Τούρκους»

18/1/17 | 0 | 0 | 834 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με υπέρτιτλο « Είμαστε αδέλφια με τους Τούρκους», το αλβανικό δημοσίευμα της ‘gazetatema.net’

αναφέρεται στις αντιδράσεις του Αλβανού βουλευτή στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, Γκεζίμ Κελμέντι (Gëzim Kelmendi) που διαφώνησε με τις απόψεις του προέδρου της χώρας.

Χθες, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, αναφέρθηκε στην 549η επέτειο από το θάνατο του Αλβανού εθνικού ήρωα Γκιέργκι Καστριότ Σκεντέρμπεη.

«Σαν σήμερα, πριν από 549 χρόνια, πέθανε ο Σκεντέρμπεης, η πιο εξέχουσα φυσιογνωμία στην ιστορία των Αλβανών.

Ο εθνικός ήρωας μας ήταν ο πρώτος  που επεδίωξε την πολιτική ένωση των Αλβανών με το Σύμφωνο των Λέζα και σταμάτησε επί ένα τέταρτο του αιώνα την πιο ισχυρή αυτοκρατορία των καιρών που προσπαθούσε να διεισδύσει στην καρδιά της Ευρώπης.

Με την αδυσώπητη πάλη του, έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ένα μικρό έθνος σαν το δικό μας μπορεί να αντισταθεί σε μια μεγάλη δύναμη στον αγώνα για την ελευθερία.

Η εικόνα του Σκεντέρμπεη έχει μείνει αλώβητη στην καρδιά των Αλβανών, για την ελευθερία και τον γεωπολιτικό προσανατολισμό μας στη Δύση.

Το έργο ενέπνευσε την αναγέννηση της εθνικής μας αντίστασης στους εισβολείς και με πόλεμο κράτησαν τότε ελεύθερο το Κοσσυφοπέδιο, εμπνέοντας σε εμάς την μελλοντική ενοποίησή μας  σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος», έγραψε στο μήνυμά του ο Θάτσι.

Ωστόσο, ο Αλβανός βουλευτής της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, Γκεζίμ Κελμέντι απογοητεύθηκε από το λόγο του προέδρου γιατί ο Θάτσι έγραψε ότι ο Σκεντέρμπεης πολέμησε τους εισβολείς.

Σύμφωνα με τον ίδιο,η Οθωμανική Αυτοκρατία- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- δεν έκανε κατάκτηση των αλβανικών εδαφών, επειδή οι Αλβανοί ήταν πρόθυμοι να ενταχθούν  με το μέρος της.

«Αγαπητέ Πρόεδρε Θάτσι. Σήμερα έχουμε την επέτειο του Γκιέργκι Σκεντέρμπεη, αυτό που με εντυπωσίασε στις αναφορές σας είναι ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία  έκανε εισβολή στα αλβανικά εδάφη.

Φυσικά, είναι δικαίωμά σας και δικαίωμά μου να έχουμε διαφορετικές απόψεις για την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Πριν από λίγο καιρό, όμως, υποδεχθήκατε τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ερντογάν, με τις υψηλότερες τιμές αρχηγού κράτους.

Ο πρόεδρος Εντογάν έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει πολλά για το Κοσσυφοπέδιο και εσείς σήμερα, εδώ, διατείνεστε ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία μας είχε κατοχή των εδαφών. Αυτό είναι απόλυτο λάθος. Οι Αλβανοί εντάχθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Να θυμάστε ότι είστε ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου και οι δηλώσεις αυτές δεν κάνουν καλές σχέσες μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Τουρκίας.

Πριν από μερικές ημέρες είσασταν μεταξύ εκείνων που διέταξαν την επιστροφή  του σερβικού τρένου στη Σερβία. Αλλά τι θα γίνει εάν η Σερβία δεν σταματήσει εκεί;

Θα είστε σε θέση να λάβετε βοήθεια από την Τουρκία εάν απειληθεί στρατιωτκά το Κοσσυφοπέδιο από τη Σερβία;

Μέχρι στιγμής οι τουρκικές επενδύσεις στο Κόσοβο, είναι πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια, η Τουρκία έχει χορηγήσει εξοπλισμό στην στρατιωτική αστυνομία και τεθωρακισμένα οχήματα, επενδύει στην εκπαίδευση των πιλότων, των αστυνομικών και των αξιωματικών μας.

Μία από τις χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για αυτήν, είναι η Τουρκία.

Δεν είναι κολακευτικά όσα λέτε, είστε ο πρόδρος μιας χώρας για την οποία χύθηκε τόσο αίμα, μη καταστρέφετε τη χώρα για προσωπικά συμφέροντα», έγραψε ο βουλευτής Κελμέντι.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
     Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.         Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απομάκρυνση της Λιζ Τσέινι από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να ευνοήσει βραχυπρόθεσμα το κόμμα, συσπειρώνοντας τους οπαδούς του Τραμπ (φωτ. REUTERS/Evelyn Hockstein). ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την υπ’ αριθμόν τρία στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ρούλα Σαλούρου 13.05.2021 • 07:54  «Τεκτονικές» θεωρούνται οι αλλαγές που επιβάλλει στο συνδικαλιστικό κίνημα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ένα ενιαίο μητρώο, περικόπτει δικαιώματα συνδικαλιστών, τροποποιεί την προστασία τους έναντι των απολύσεων, προβλέπει ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας