Αλβανοί Σκοπίων λένε ότι δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα της απογραφής…

21/1/21 | 0 | 0 | 303 εμφανίσεις

Αντιδράσεις υπάρχουν στους αλβανικούς κύκλους στη Βόρεια Μακεδονία, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, για την επικείμενη απογραφή πληθυσμού με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπολιτευτικού VMRO DMPNE, όσον αφορά για τα απογραφικά στοιχεία των Αλβανών που ζουν στη χώρα, σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- DUI», Άρμπορ Αντέμι σε τηλεοπτική εκπομπή χθες το βράδυ ανέφερε ότι «εάν η απογραφή στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας δείξει ότι οι Αλβανοί είναι του 20 τοις εκατό, δεν θα αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματα».

Ο Αντέμι, πρώην υπουργός Παιδείας και Επιστημών, παρείχε στοιχεία για τον αριθμό των μαθητών πριν από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με αυτούς, το 64,22 τοις εκατό των μαθητών που εγγράφηκαν στη σχολική χρονιά 2017/2018 είναι Σλαβομακεδόνες και 32,15 τοις εκατό – Αλβανοί.

Η Συμμαχία για τους Αλβανούς και ο εναλλακτικός βουλευτής  Χαλίλ Σνόπτσε είπε επίσης στο ίδιο πρόγραμμα ότι οι Αλβανοί στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας υπερβαίνουν το 29%.

Οι δύο βουλευτές δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονταν το κρατικό στατιστικό ινστιτούτο για τη διεξαγωγή της απογραφής, αναφέρει η εφημερίδα Βέτσερ.

Ο νόμος περί απογραφής δεν έχει ακόμη ψηφιστεί από το κοινοβούλιο. Η πλειοψηφία των 61 βουλευτών που χρειάζεται για την ψήφιση του νόμου δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν επειδή ορισμένοι βουλευτές μολύνθηκαν ή απομονώθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Το αντιπολιτευτικό VMRO-DPMNE δήλωσε ενάντια στο νόμο ενώ η αλβανική αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ.

Faktor

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχει μια σοβαρή είδηση η οποία όχι μόνο δεν πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ αλλά ούτε καν αναφέρθηκε. Όπως προκύπτει από ενημέρωση της Αιγυπτιακής Προεδρίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε, χθες, με τον Αιγύπτιο πρόεδρο. Προφανώς, αντικείμενο της συνομιλίας ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας