Αλβανοί: Ντροπή μας! Η αλβανική γλώσσα χάνει το καθεστώς της ως κρατικής γλώσσας στη Νότια Αλβανία!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Φωτό
 από Fast News Albania

Ιούλιος 28, 2021. Ελλάδα.

«Εξελληνισμός  στο νότο της Αλβανίας», γράφουν ορισμένα αλβανικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζοντας τις οδικές πινακίδες στην περιοχή της νότιας Αλβανίας ή Βορείου Ηπείρου.

Όπως σημειώνεται, η αλβανική γλώσσα με τις πινακίδες αυτές που η αλβανική έρχεται ως δεύτερη γλώσσα, χάνει το καθεστώς της, ως κρατικής γλώσσας καθώς κυριαρχεί η γλώσσα της εθνικής μειονότητας.

Έτσι, τα ελληνικά καθορίζονται ως η κύρια γλώσσα στη νότια Αλβανία.

Κοιτάξτε τις πινακίδες, γράφει το σχετικό δημοσίευμα,  πρόκειται για τον Δήμο Φοινίκης. Ο Έντι Ράμα θα βγει αύριο με ένα αστείο ξανά. Πιείτε πικρό καφέ, Αλβανοί…

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όι Αλβανοί: Το Άλφα στην αλφαβήτα μας δεν είναι για φιγούρα…Αντιπροσωπεύει τόν ΑΣΣΟ στη γή το Πρώτο την “Α” ή αλιώς Πρωτογενές ενέργεια δηλαδή, Πυρηνική-Ηλικακή ενέργεια, το ΦΩΣ Το Άλφα σύν τοίς άλλοις, αντιπροσωπεύει τίς ακτίνες του φωτός, και το υγρό στοιχιο στη γη, Στην Ελλάδα έχουμαι τόν μεγαλοπρεπή Α ποταμό, τον ονομάζουμαι ΑΛΦΕΙΟ…επίσης όλοι έχουμε πράγματα με μεγαλύτερη αξία από άλλα, μέ “Άλφα τιμή” που ονομάζουμε Τιμαλφή. Ο Καύκασος όπου ο ΖΕΥΣ έδεσε τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ στα βράχια, είναι και αυτός το Α άλφα όρος στη γή, εκεί κοντά, ήταν και η ALFANIA Δωρικά. Όμως, το δίγαμα F μέχρι το 402 ΠΧ προφέρωταν ελαφρώς σαν B, όπως, Nafs και μετά το 402 Π.Χ, Ναύς,…. Navis, Navy…NAVTEX και γιαυτό σήμερα, λέμε ΑΛΒΑΝIΑ ‘Oπως, LoFetron, 402 Π.Χ. Δωρικά, = Lovetron. καί Λουτρόν μετά το 401 Μ.Χ. και σήμερα Lavatory (τουαλέτα) Και… ΚΑΥΚΑ = Κεφαλή επίσης, Caucus (δωριστή) = Διήκηση.
    ALFA-NIA…..To NIA.. από τήν λέξη “Δονία” ή γή δονείται Έτσι έχουμαι Μάκε-Δονία = η μεγαλύτερη ακτογραμή σε Μάκος Δωρικά, και Μήκος Ιωννικά της Ελλάδος όπου, το κύμα σπάει στά βράχια με ορμή, καί δονεται η Δώνα γή. Επίσης Δονιάς/ντουνιάς λέγεται η γης από τη δόνηση, ΑΛΒΑΝΙΑ = “Άλφα δονία” άσχετο τί αφήνουν νά εννοηθεί σήμερα οι σημερινοί Αλβανοί.
    Ού Τίς,…… απάντηση ο Οδυσσέας στον Κύκλωπα όταν τον ρώτησε Πως σε λένε? Άυτό ακριβώς εγειναν οι Αλφανοί του Καυκάσου, έχασαν την ταυτότητα τους, την ιδιότητα τους, την Πατρίδα τους, τον 5ο αιώνα μ.Χ. είχαν πέσει σε τέτοια κατάθλιψη, πού εάν ρωτούσες έναν από αυτούς “πώς σέ λένε” απαντούσε Ού Τίς, δηλαδή όχι καπιος με ιδιαίτερη σημασία επιδή, όντως ένοιωθαν μηδαμινοί με δίχως πατρίδα, Οί Τούρκοι έφεραν τους Αλβανούς πλέων στην Βαλκανική Χερσόνησο μαζί με τα κοπάδια τους (ώς κινητό κρεοπωλείο με φρέσκο κρέας για τον Οθωμανικό στρατό) το 12ο αιώνα ΜΧ, Έως σήμερα ακούμε γιά Καυκάσια παρουσία και ό Κολοκοτρώνης: “Τουρκαλβανοι” Οι Πέρσες ονόμασαν τους ALFANOYS του Καυκάσου Από το “Ού Τίς” + Άράν πού ονόμαζαν την Αλβανία του Καυκάσου, Αρναούται, κοινώς Αρναούτηδες….Αράν + Ού Τίς = Αρναούτης .Αράν είναι το όνομα της Αλβανίας του Καυκάσου στην Περσική Γλώσσα. Σκηπετάρ = αυτός που κρατάει το Σκήπτρο….Αρχαιώτατη Ελληνική λέξη. Oι Αρχαίοι ΑΛΦΑΝΟΙ, όντως κρατούσαν τά σκήπτρα στην γύρω περιοχή του Καυκάσου “Έξοχοι Αλέων” και μετέπειτα Χριστιανοί όμως, δεν άντεξαν, υπεκυψαν στην Μουσουλμανική κυριαρχία… 6ο αιών M.X. “πλιάτσικο” = παραφθωρά της Λέξης Λεία από εδώ και “looting” Μπέσα λένε οι σημερινοί Αλβανοί αλλά, και εμείς, από τη δωρικά γραμένη λέξη, BASE… καί Ιωννικά BASH … BESA, Μπέσα. = Ασταθείς…, αλλοπρόσαλλος. Τσάμης/δες, από τον αρχαίο ποταμό θύαμης η THYAMES (Δωριστή) ό σημερινός Καλαμάς πού είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ηπείρου,
    Αυτός, ο ένας ποταμος θύαμης γιατί, ο άλλος Θύαμης, διασχίζει το λονδίνο….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα