«Αλβανοί ετοιμάζονται για επιθέσεις σε Σέρβους στο Κόσοβο» – μυστικές υπηρεσίες Σερβίας

10/10/20 | 0 | 0 | 251 εμφανίσεις

 

Οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας προειδοποίησαν την κρατική και στρατιωτική ηγεσία της Σερβίας ότι προετοιμάζονται οργανωμένες προκλήσεις και επιθέσεις Αλβανών εναντίον Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει η Ραδιοτηλεόραση της Βοϊβοντίνας.

«Οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου, ειδικά εκείνοι στους θύλακες, θα είναι ο στόχος οργανωμένων προκλήσεων και επιθέσεων από Αλβανούς τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να δημιουργηθεί αστάθεια που θα οδηγήσει σε άλλο αδιέξοδο στο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, καθώς και εμπόδια στη συνεργασία με το Ειδικό Δικαστήριο στη Χάγη», ανέφερε το δημοσίευμα.

Όπως επισημαίνεται, οι Αλβανοί ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου από τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους διεξάγουν δράση με τον κωδικό όνομα «Τιμή», προκειμένου να αποφευχθούν οι κατηγορίες προς τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι για δολοφονίες, εγκλήματα πολέμου, διώξεις και βασανιστήρια.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η Πρίστινα προτίθεται να σταματήσει ξανά τις διαπραγματεύσεις με το Βελιγράδι

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εν τω μεταξύ, επιμένει ότι δεν θα υπάρξουν επιθέσεις ή διώξεις του σερβικού πληθυσμού στο Κοσσυφοπέδιο.

Ερωτηθείς πώς το κράτος θα προστατεύσει το λαό του στο Κοσσυφοπέδιο, ο Βούτσιτς είπε ότι δεν θα ήταν εύκολο, καθώς η Σερβία δεν έχει αποτελεσματικό έλεγχο εκεί, αλλά πρόσθεσε ότι σοφές πολιτικές και συνομιλίες θα μπορούσαν να σώσουν τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο.

«Θα πολεμήσουμε διπλωματικά, θα αναφέρουμε και θα προειδοποιήσουμε», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Πρόσθεσε ότι προσωπικά πιστεύει στη λογική και ότι οι Αλβανοί καταλαβαίνουν ότι τίποτα δεν μπορεί να λυθεί με όπλα, αλλά μόνο με συνομιλίες και συμβιβασμούς.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/10/20 | (1 σχόλια)
    Χθες διακινήθηκε στο διαδίκτυο ένας κατάλογος βρετανικών πόλεων στις οποίες δήμαρχοι είναι μουσουλμάνοι. Τον αναρτήσαμε και εμείς. Σε μια πρόχειρη δειγματοληπτική έρευνα διαπιστώσαμε πως ισχύει εν μέρει. Σε τρεις πόλεις π.χ. που ψάξαμε στο διαδίκτυο στη μία μουσουλμάνος ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας