«Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες Στρατιώτες»: ΕΔΕ και «καμπάνες» μετά το βίντεο σε μονάδα Τεθωρακισμέων!

18/2/21 | 0 | 0 | 265 εμφανίσεις

ον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο με τίτλο «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες Στρατιώτες», το οποίο, μετά το σάλο έφτασε και στη Βουλή, με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να ανακοινώνει ότι έγινε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και τιμωρήθηκαν οι υπεύθυνοι.

Το βίντεο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα του instagram στις 15 Ιανουαρίου και παρουσιάζει δύο νεαρούς στρατιώτες που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό, σε μια μονάδα τεθωρακισμένων, να κάνουν πλάκα. Στο βίντεο οι δύο νεαροί Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι κατάγονται από την Αλβανία, φορώντας στο κεφάλι τους μπερέ μιλούν στην κάμερα στα αλβανικά. Στη συνέχεια ο ένας εκ των δύο στρέφεται προς μία ομάδα ατόμων δίνοντας το παράγγελμα: «Επιλαρχία, προσοχή. Σημειωτόν, εμπρός μαρς», ενώ βάζει την ίδια ομάδα να φωνάξει μία λέξη στα αλβανικά.

Συναγερμός στο Γενικό Επιτελείο Στρατού
Αμέσως μετά το σάλο για το επίμαχο βίντεο, κινητοποιήθηκε το Γενικό Επιτελείο Στρατού ώστε να εξακριβωθεί η γνησιότητά του. Στη συνέχεια, διατάχθηκε ΕΔΕ και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές στους εμπλεκόμενους. Στο θέμα αναφέρθηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.

«Στους δύο οπλίτες θητείας άμεσα υπαιτίους, επιβλήθηκαν οι προσήκουσες, για το μέγεθος του παραπτώματος που υπέπεσαν, πειθαρχικές ποινές και ελέγχθηκαν πειθαρχικά τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της Μονάδας, για τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη απορρεουσών έμμεσων ευθυνών», είπε ο υπουργός Άμυνας.

«Για το συγκεκριμένο συμβάν διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η βιντεοσκόπηση και η ανάρτηση αυτής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε άμεσα», ανέφερε επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος.

https://europost.gr/alvanoi-dinoyn-paraggelmata-se-ellines-stratiotes-ede-kampanes-to-vinteo/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/2/21 | (1 σχόλια)
    Αντώνης Μανιτάκης, Οµότιµος καθηγητής Νοµικής του ΑΠΘ, Πρόεδρος του επιστηµονικού συµβουλίου της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας  To άρθρο πραγματεύεται την (αντι)συνταγματικότητα του πειθαναγκαστικού εμβολιασμού μιας ειδικής κατηγορίας προσώπων, που επιτελούν δημόσιο λειτούργημα και έρχονται σε προσωπική επαφή με ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας