Αλβανοί Αμερικής: «Το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι να κηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση»

20/5/17 | 0 | 0 | 483 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

«DioGuardi: Το VMRO-DPMNE κηρυχθεί τρομοκρατικό και να ενταχθεί στη ‘μαύρη λίστα’»

 

Ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ και νυν πρόεδρος της  «Λίγκας των Αλβανο-Αμερικανών Πολιτών»,  Τζόε Ντιογκουάρντι, σε ομιλία του κατά της διάρκεια ακρόασης στο αμερικανικό Κογκρέσο για την κατάσταση στα Βαλκάνια με έμφαση στα Σκόπια, ζήτησε το σλαβικό κόμμα VMRO-DPMNE με επικεφαλής τον Νίκολα Γκρούεφσκι, να ενταχθεί  στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Νομίζω ότι το κόμμα αυτό, VMRO-DPMNE,  το οποίο με τη χρήση βίας επιδιώκει το φόβο και τον τρόμο στους πολίτες για την επίτευξη των πολιτικών του στόχων, πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση».

Για το θέμα αυτό μίλησε ο ίδιος στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Ντάνα Ροραμπέτσερ και στα μέλη της υποεπιτροπής, τον δημοκρατικό Γκρέγκορυ Μιξ, τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Τζιμ Σενσενμπρένερ και Ντέιβιντ Σισιλλίν.

Ο Ντιογκουάρντι επεσήμανε ότι  το «υπό την ηγεσία του Νίκολα Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE, είναι ένα αντι-αλβανικό κόμμα, ένα κόμμα που χρησιμοποιεί βία στα Σκόπια».

«Πολλά μέλη του κόμματος αυτού είναι  κοινοί εγκληματίες που έχουν καταδικασθεί για σοβαρά εγκλήματα, όπως ο Γιοβάν Ταρκουλόφσκι που καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου εναντίον Αλβανών πολιτών κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του 2001.

(lajmpress.com)

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (4 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας