Αλβανία: Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα διόρισε νέους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας

31/12/20 | 0 | 0 | 125 εμφανίσεις

Η Όλτα Τζάσκα διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας. Ο διορισμός της πρώην υπουργού Άμυνας ως επικεφαλής της διπλωματίας στα Τίρανα ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, όπως σημειώνει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ‘Nova’.

Ο Ράμα δήλωσε ότι ήρθε η ώρα ο εξουσιοδοτημένος υπουργός Εξωτερικών Γκεντ Τσακάι να αφήσει τη θέση του μετά την εξαιρετική του δουλειά κατά την πρόσφατη αλβανική προεδρία του ΟΑΣΕ.

Την ηγεσία του αλβανικού υπουργείου Άμυνας θα αναλάβει ο Νίκο Πελέσι, ο οποίος αντικαθιστά τη νέα υπουργό Εξωτερικών Τζάσκα.

«Ήταν ένας εξαιρετικός εταίρος στην ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αλβανίας και στην αύξηση των δυνατοτήτων της Αλβανίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ», δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Τίρανα, Γιούρι Κιμ αναφερόμενη στην Τζάσκα.

«Ανυπομονούμε να εργασθούμε στενά για τη μελλοντική ενίσχυση της διπλωματικής μας εταιρικής σχέσης, πρόσθεσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Twitter.

Agenzia Nova

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/1/21 | (0 σχόλια)
    Εκ της Συντακτικής Ομάδας. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την επανάληψη της ιστορίας στο διάβα των αιώνων. Δε γνωρίζουμε ποιες από αυτές ευσταθούν, μα αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι το 2020, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τη Μάχη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας