Αλβανία: «Ο Μητσοτάκης ζήτησε από τον Ράμα αναγνώριση ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα»

17/10/19 | 0 | 0 | 332 εμφανίσεις

Οκτώβριος 16, 2019. 21:58

Τίρανα.

Ο Κότσο Κοκεδήμα, επικεφαλής του κόμματος ‘Λύση’,  προσκλήθηκε απόψε στην εκπομπή «Προβοκάτσια» του δημοσιογράφου Μουσταφά Νάνο.

Ο Κοκεδήμα δήλωσε ότι η Αλβανία βρίσκεται στα πρόθυρα της συρρίκνωσης και της οικονομικής καταστροφής.

«Η Αλβανία δεν είναι μια χώρα όπως όλες οι άλλες, επειδή οι πολίτες της, την εγκαταλείπουν αφού δεν βρίσκουν  ελπίδα  εδώ και αισθάνονται περιττοί, είναι μια δραματική πραγματικότητα», δήλωσε ο Κοκεδήμα.

Ωστόσο, μιλώντας με τον δημοσιογράφο δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα όταν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου συζήτησαν  για έναν συμβιβασμό που ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

«Ο Ράμα πρότεινε στον Μητσοτάκη έναν συμβιβασμό, αλλά δεν γνωρίζουμε τον συμβιβασμό  που πρότεινε, αφού τον κρατάει μυστικό. Γνωρίζουμε όμως δύο πράγματα.

Πρώτον,  να αναγνωρισθεί  το δικαίωμα της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα και στην Αλβανία να δηλώνουν την εθνικότητά τους.

Για το κόμμα «Λύση» αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Το ζήτημα της εθνικότητας είναι σαφές, έχουμε εργαστεί για αυτό τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Αλβανία να υπογράψουν σε δηλώσεις τους ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες.

Να πάνε στο δικαστήριο να αποδείξουν ότι είναι Έλληνες.

Οι άνθρωποι άλλαξαν θρησκεία και την εθνικότητά τους για το ψωμί, και τώρα πρέπει να τους καταγράψουμε ως Έλληνες!

Δεν θα ενδώσουμε στις πιέσεις που αποσκοπούν στην τεχνητή αύξηση του αριθμού της  εθνικότητας  των ενταγμένων στην ελληνική μειονότητα από μετασχηματισμένους Αλβανούς.

Πρέπει να βλέπουμε τα συμφέροντα της Αλβανίας και όχι τον λεγόμενο εκσυγχρονισμό.

Το κόμμα «Λύση» ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταστήσει σαφές, τι συμβιβασμούς έχει προσφέρει στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τόσο στο θέμα της δήλωσης της εθνικότητας   των λεγόμενων Ελλήνων της Χειμάρρας  και αλλού και όσο για το ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων ήταν το δεύτερο θέμα που συζήτησαν», είπε ο Κοκεδήμα.

tpz.al , abcnews.al,

https://www.echedoros-a.gr/2019/10/blog-post_87.html

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/10/20 | (1 σχόλια)
    Υποτίθεται ότι η οικονομία δεν πάει καλά και με τον covid θα πάει ακόμη χειρότερα. Οι επενδύσεις είναι απαραίτητες, αν ενδιαφερθεί κάποιος να επενδύσει. Μου λένε, φίλοι δικηγόροι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα πως για να αγοραστεί γη για ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας