Αλβανία: Λευκός καπνός, ο Ράμα σταματά τις διαδικασίες για την καθαίρεση του προέδρου Μέτα

18/7/20 | 0 | 0 | 119 εμφανίσεις

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας παραιτήθηκε αυτήν την Παρασκευή από τις διαδικασίες για την καθαίρεση του Προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην εξεταστική επιτροπή για την καθαίρεση του προέδρου, τα στελέχη της κυβέρνησης εξέφρασαν την άποψη πως ναι μεν διέπραξε παραβιάσεις αλλά αυτές δεν είχαν συνέπειες στην ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας στην Αλβανία.

Φυσικά η απόφαση αυτή συνδέεται άμεσα με τις πιέσεις των διεθνών φορέων και ειδικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον Αλβανό Πρωθυπουργό ώστε να ολοκληρώσει την εκλογική μεταρρύθμιση το συντομότερο δυνατόν. Στα πλαίσια της μεταρρύθμισης απαιτείται να καθίσουν στο τραπέζι μαζί με τον πρωθυπουργό και ο πρόεδρος της χώρας όπως και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/9/20 | (3 σχόλια)
    Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας