Αλέξης Παπαχελάς: αναζητούνται επειγόντως «τρελοί αλλά και καθαροί»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο που χρειαζόμαστε «τρελούς αλλά και καθαρούς» σε μερικά κρίσιμα πόστα για να γίνουμε μια κανονική χώρα. Οταν λέμε τρελούς εννοούμε ανθρώπους που δεν ξημεροβραδιάζονται σε πολιτικά γραφεία και σε καφέδες με νταραβερτζήδες κάθε τύπου, αλλά ασχολούνται 24 ώρες, 7 ημέρες, με τη δουλειά τους. Δεν θα τους νοιάζει αν θα τους κράξει το Χ σάιτ ή αν θα τα βάλουν μαζί τους κάποιοι συνδικαλιστές. Θα φτιάχνουν γύρω τους ομάδες από νεότερους αστυνομικούς, υπαλλήλους πολεοδομίας, ελεγκτές που θα τους εμπνέουν και θα τους ρίχνουν στη μάχη. Καθαρούς γιατί «τα λεφτά είναι πολλά», οι πειρασμοί μεγάλοι. Ολοι θέλουν ένα «επίδομα», ένα παραπάνω iPhone ή κάποια εξασφάλιση για την οικογένειά τους. Ολοι φοβούνται, και είναι λογικό, ότι θα γίνουν στόχος σε κάποια καμπάνια «δολοφονίας χαρακτήρα» ή και στόχος κανονικής δολοφονίας ή ξυλοδαρμού. Πρέπει να είσαι υπεράνθρωπος, ενδεχομένως και λίγο «ψώνιο» θα έλεγε κάποιος κυνικός, για να αναλάβεις επικίνδυνες αποστολές. Και βέβαια να είσαι «καθαρός», γιατί αλλιώς…

Οι πολιτικοί προτιμούν τους βολικούς για τις κρίσιμες θέσεις, όμως την ώρα της κρίσης ανακαλύπτουν ότι ο βολικός βολεύει μέχρι να καταρρεύσει, μαζί με όλο το σύστημα, και να σε πλακώσει.

Υπάρχουν «τρελοί», ικανοί και καθαροί στον ζωτικό πυρήνα του ελληνικού κράτους; Ναι, και γι’ αυτό το κράτος συνεχίζει να λειτουργεί και να αντέχει. Το είδαμε στον Εβρο το 2020 ή στην περίπτωση του αρχαιολόγου της Μυκόνου. Πληρώνονται λίγα, αγαπούν τη δουλειά τους και πιστεύουν ότι αυτό είναι καθήκον τους. Με μεγάλο προσωπικό κόστος αρνούνται να ενταχθούν στις δύο συνήθεις κατηγορίες: των ωχαδελφιστών που βλέπουν την υπηρεσία τους σαν μία ακόμη ΔΕΚΟ και των νταραβερτζήδων που έχουν κάνει καριέρα με πεσκέσια, επαφές με πολιτικούς και πάρε-δώσε. Το πρόβλημα είναι ότι θέλει κότσια για να τους διαλέξεις και να τους αφήσεις να κάνουν τη δουλειά τους. Να τους δημιουργήσεις τη βεβαιότητα ότι δεν θα χτυπήσει το κινητό τους για να ακούσουν εκείνο το καταραμένο «μην ασχολείσαι με τον Χ, είναι δικός μας» ή «άσ’ το αυτό, είναι τζιζ». Οι πολιτικοί μας προτιμούν δυστυχώς τους βολικούς από τους τρελούς. Ετσι καταλήγουν να επιλέγουν αστυνομικούς σε ανώτατες θέσεις που χρειάζονται GPS για να πάνε από την Ομόνοια στο Σύνταγμα. Προτιμούν τους βολικούς γιατί έχουν κατασκευάσει ένα γκρίζο, θολό και μπερδεμένο σύστημα όπου τα πάντα περνούν στο τέλος μέσα από τα πολιτικά ή κυβερνητικά γραφεία. Την ώρα της κρίσης ανακαλύπτουν ότι ο βολικός βολεύει μέχρι να καταρρεύσει, μαζί με όλο το σύστημα, και να σε πλακώσει.

Καθημερινή

spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το μεγαλύτερο καρκίνωμα του Ελληνικού κράτους είναι οι βολικοί δηλ. το κομματικό και πελατειακό κράτος.
  Με αυτούς βολεύεται το σύστημα και κάνει τις δουλειές του, (μετακλητοί, σύμβουλοι , ιδιαίτεροι, κολλητοί ).
  Όταν γίνει η στραβή στη βάρδια μια ΕΔΕ στημένη, 5 τροχονόμοι αλλάζουν καθήκοντα, 1 διοικητής αντικαθίσταται και καθαρίσαμε.
  Ο Μητσοτάκης είναι φανατικός υποστηρικτής των βολικών. Έφαγε τόσες ήττες και μυαλό δεν έβαλε. Αλλά την πληρώνει άσχημα η Ελλάδα.
  Οι τρελλοί και καθαροί λερώνουν το σύστημα δεν του κάνουν. Οπότε σε αναμονή της επόμενης ΕΔΕ.

 2. Το άρθρο το προσυπογράφω από την αρχή μέχρι το τέλος ,εκτός από τον υπαινιγμό ότι υπάρχουν μερικοί στις ανώτατες θέσεις που θέλουν gps για να πάνε από την Ομόνοια στο Σύνταγμα ,γιατί όσοι κινούνται άνετα στην Αθήνα -επειδή δεν υπηρέτησαν αλλού- έχουν πολλές ”άκρες” με ημερόβιους και νυκτόβιους και στερούνται του απαραίτητου κύρους για να ηγηθούν της επανίδρυσης της Αστυνομίας, γιατί ,
  ΝΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥΣ (ΘΥΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΥΠΗΡΞΑ ) ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ .
  ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΗ -ΜΕ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ.ΣΑΒΒΙΔΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΣΤΟΝ Κ.ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΚΑΙ Ό,ΠΟΥ ΔΕΙ-.
  ”ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑ ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ”ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ” ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ- ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΠΙΑ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ . (ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ).
  Υ.Γ Να θυμηθούμε ότι την Αστυνομία Πόλεων την ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1919 κατά τα πρότυπα των ”μπόμπηδων ” της Βρετανικής Αστυνομίας και με πολιτικό σκοπό να διασπάσει την Χωροφυλακή που δεν του ήταν φιλική .
  ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΘΑΝ.ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ., Ταξίαρχος Αστυνομίας ε. α .

   • Πάντως αυτός κράτησε και την μη φιλική του Χωροφυλακή, -που αυτήν έστειλε στην Μικρά Ασία- και δεν την ενοποίησε με την Αστυνομία Πόλεων .
    Αυτό το έκανε η ΑΛΛΑΓΗ με τον Σκουλαρίκη το 1984 ,αφού γιόρτασε η Χωροφυλακή τα 150 χρόνια της ύπαρξης της .
    Μήπως θυμάστε για ποιους αφανείς λόγους , που τους ομολόγησε ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος;;;.
    Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά.

    • Τι μορφή κι αυτός ο Γιαννόπουλος, να πούμε. Είχε δώσει ρέστα στη Βουλή τότε με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Τα έχωνε στον Χαλικιά, στο ΚΚΕ – μεγάλα shows το άτομο!

     • Αμ εκείνη η βίλα της Εκάλης που έγινε..λόσπιτο. Και να ήταν μόνο αυτός ;;;.
      Περιοδεύων θίασος για 22 χρόνια από το 1981 ως το 2011.
      Και τώρα πολλοί ”ακομμάτιστοι” Έλληνες τα βάζουν με την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης,- καθώς είχε αποφανθεί ο νικημένος έξι φορές από τον κ. Μητσοτάκη κ. Τσίπρας -.
      Έλλειψη ή τυφλωμένη κομματικά κρίση;;;. Σιγά-σιγά τελειώνουν τα ψέματα.

 3. Να μη χαρούν οι ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ ,οι καθημερινοί αναγνώστες τους και οι σχολιαστές γιατί πάνω από 11.500 αναγνώστες διάβασαν το άρθρο του κ. Παπαχελά .
  ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ . ”μαθαίνεις και από τα μυρμήγκια”.

 4. ῾Υπάρχουν. Τό θέμα δέν εἶναι νά τούς βρεῖς γιατί εἶναι γνωστοί σέ κάθε ζωτικό κρατικό πυρήνα. Δέν χρειάζονται αὐτοί στήριξη, χρειάζεται τό σύστημα νά στηριχθεῖ σέ αὐτούς. Αὐτοί ´ πληρώνονται λίγα, αγαπούν τη δουλειά τους και πιστεύουν ότι αυτό είναι καθήκον τους ´ καί ἔχουν τήν αἴσθηση τῆς κοινότητας, τοῦ ἔργου γιά τό σύνολο. Τό σύνολο εἶναι αὐτό πού εἶναι μία πόλη, ἕνα κράτος, ἕνα ἔθνος. Καίριο αὐτό τό ἄρθρο στήν συνειδητοποίηση αὐτῆς τῆς ἀνάγκης.

 5. Ο κος Παπαχελάς πρώτα να μας πει τι δουλειά έχει στην λέσχη Builderberg, τι κάνει εκεί, και τι ακριβώς συζητάνε με κάθε λεπτομέρεια, και μετά να μας δίνει συμβουλές.

  Οι τρελοί που χρειάζεται η χώρα είναι αυτοί που θα πάρουν τα όπλα, θα εκτελέσουν όλους όσους υπήρξαν κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση από την μεταπολίτευση, όσους ήταν επικεφαλείς της αστυνομίας, όσους είχαν δικό τους τηλεοπτικό κανάλι, όλους τους δημοσιογράφους των συστημικών καναλιών, όλους τους δικαστικούς που υποστήριξαν το σύστημα, όλους τους κληρικούς που υποστήριξαν το σύστημα ή ήταν αιρετικοί, όλους τους στρατιωτικούς τους οποίους έβαλε το σύστημα σε ανώτατες θέσεις, όλους τους επισκέπτες μασονικών στοών, όλους τους επικεφαλείς του ΕΣΡ, και όλους τους επικεφαλείς της ΕΥΠ.
  Επίσης, αυτοί οι τρελοί που θα κρατήσουν τα κουφάρια τους σε δημόσια επίδειξη σε κάποια κεντρική πλατεία της Αθήνας για πάντα, ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
  Επίσης, αυτοί οι τρελοί που θα απελευθερώσουν εντελώς το επάγγελμα του δημοσιογράφου, δίνοντας δικαίωμα εξάσκησης του επαγγέλματος σε κάθε άτομο, χωρίς προαπαιτούμενα και κριτήρια, θα ιδιωτικοποιήσουν τις υποδομές τηλεόρασης, θα κρατικοποιήσουν ΟΛΑ τα κανάλια, θα και θα δώσουν ελεύθερο λόγο σε όποιον δημοσιογράφο θέλει να έχει λόγο και το κοινό ζητάει τον λόγο του να ακούγεται.
  Μετά από αυτό, η κατάσταση θα βελτιωθεί σχεδόν αυτόματα.
  Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι δημοσιογράφοι, και ο αρθρογράφος δεν θα έπρεπε να μιλάει, όντας ένας από αυτούς, και έχοντας πολλές δυνατότητες να ελέγξει το σύστημα και να ρίξει κυβερνήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,749ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα