Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Στο Χριστό στο Κάστρο

26/12/20 | 1 | 0 | 491 εμφανίσεις


Τα Χριστούγεννα του 2004, συγκεκριμένα στις 24 Δεκεμβρίου 2004, οι “Ανιχνεύσεις” παρουσίασαν μια εκπομπή βασισμένη στο γνωστό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη “Στο Χριστό στο Κάστρο”. Ήταν μια ιδέα του παπαδιαμαντικού φιλολόγου Στέλιου Παπαθανασίου. Ο παπά Γιώργης που λειτουργούσε στην Εκκλησία όπου έψαλε ο Παπαδιαμάντης ήρθε μαζί μας και με σκάφος φθάσαμε σε μια περιοχή που θα μπορούσαμε να πάρουμε το δρόμο για το κάστρο.

Category: Εκδηλώσεις, Φάκελος Καλοκαίρι

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Grantaire says:

    Το έχουμε ξαναγράψει αλλά νομίζουμε ότι πρέπει να επισημανθεί και πάλι: Ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα στην ιστορία της τηλεόρασης, που δείχνει τί ρόλο θα μπορούσε να επιτελέσει άν λειτουργούσε σύμφωνα με την εκ του Συντάγματος αποστολή της. Και αυτό το επίτευγμα το οφείλουμε στον κύριο Σαββίδη, που η όλη του παρουσία στην τηλεόραση ταυτίζεται με την σοβαρότητα, την ευπρέπεια και την ποιότητα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (4 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας