Ακύρωσε τη συνάντηση με Τραμπ ο Μεξικανός πρόεδρος

27/1/17 | 0 | 0 | 435 εμφανίσεις

REUTERS

Δεν θα παραστεί στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, όπως γνωστοποίησε το βράδυ της Πέμπτης.

Η κίνηση αυτή έρχεται να κλιμακώσει την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών, μετά και την υπογραφή χθες, από τον Αμερικανό πρόεδρο του διατάγματος για έναρξη της ανέγερσης του τείχους, μεταξύ των δύο χωρών.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε παροτρύνει τον Νιέτο να ματαιώσει την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, αν το Μεξικό δεν πληρώσει για την ανέγερση.

«Οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό έλλειμμα 60 δισ. δολαρίων με το Μεξικό. Ήταν μια μονόπλευρη συμφωνία από την αρχή της NAFTA με μεγάλους αριθμούς … χαμένων θέσεων απασχόλησης και εταιρειών. Αν το Μεξικό είναι απρόθυμο να πληρώσει για το τείχος το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη, τότε είναι καλύτερα να ματαιωθεί η επικείμενη επίσκεψη», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναμένεται επίσης να προβεί τις επόμενες μέρες σε βήματα για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης με την υπογραφή εκτελεστικών διαταγμάτων για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων, αλλά και την απαγόρευση έκδοσης βίζας για πολίτες από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως η Συρία, το Σουδάν, η Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη και η Υεμένη.

¨Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    AΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Χτες δεν ακούστηκε η σπηλαιώδης φωνή της. Βγήκα στις δύο το πρωί, στις τρεις. Ούτε η βαριά φιγούρα της να ψάχνει στους κάδους και να κόβει με το βλέμμα τα αυτοκίνητα σαν τσομπάνισσα που φυλάει το βοσκοτόπι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο