«Ακόμη και η μπάλα κλαίει σήμερα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ένας αθλητής είδωλο και «τέλειο σύμβολο της σύνθετης ανθρώπινης ύπαρξης». Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του θεού του ποδοσφαίρου που λατρεύτηκε σε όλο τον κόσμο.

    
Italien Zeitungsartikel zum Tod von Maradona

Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Σχόλια στον Τύπο της Αργεντινής:

Η La Nacion: «Γιατί κλαίει ο κόσμος για τον θάνατο του Ντιέγκο; Διότι πέθανε κάποιος ο οποίος ζούσε το δημοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη όπως κανείς άλλος και ο οποίος έκανε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ευτυχισμένους. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν πεθαίνει ποτέ».

Η εφημερίδα Ole: «Ο Ντιέγκο ζει. Ποτέ δεν θα σταματήσει να γράφεται η ιστορία του. Ξέρουμε ότι ο Ντιέγκο ξεκίνησε τώρα ένα καινούριο παιχνίδι».

Η φωτογραφία του θεού του ποδοσφαίρου κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς ΤύπουΗ φωτογραφία του θεού του ποδοσφαίρου κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου

Η Clarin: «Ένας άντρας που δημιουργήθηκε μόνος του, σαν ένας Δαυίδ που σηκωνόταν κάθε πρωί για να πετάει την σωτήρια πέτρα στο μάτι του γίγαντα».

Μια ματιά στον Τύπο της Βραζιλίας:

Η O Globo: «Μια ιδιοφυΐα του ποδοσφαίρου και μια ζωή πέραν του παιχνιδιού. Αυτός ο σταρ ήταν το τέλειο σύμβολο της σύνθετης ανθρώπινης ύπαρξης, μία απαράμιλλη προσωπικότητα».

Η Folha de Sao Paulo: «Ήρωας, ιδιοφυΐα, πολιτικός, ποπ σταρ, άρρωστος και ποδοσφαιριστής. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν έπρεπε να πεθάνει για να γίνει μύθος».

Ο ισπανικός Τύπος:

«Όταν έγινες μια φορά Μαραντόνα, τι άλλο να γίνεις στη ζωή σου;»«Όταν έγινες μια φορά Μαραντόνα, τι άλλο να γίνεις στη ζωή σου;»

Η Marca: «Ο θρύλος του ποδοσφαίρου πέθανε από ανακοπή. Ο Μαραντόνα πέθανε. Η Αργεντινή πενθεί για τον Ντιέγκο, η Νάπολη κλαίει για τον Ντιέγκο. Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης σε κατάσταση σοκ».

Η AS: «Ο Μαραντόνα πέθανε. Ο πλανήτης συγκλονισμένος. Μια τραγωδία για την Αργεντινή όπου ο Ντιέγκο ήταν είδωλο. Ο Μαραντόνα, για πολλούς ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, μας άφησε. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο».

Η εφημερίδα Sport: «Ο Μαραντόνα πέθανε. Σήμερα κλαίει ακόμη και η μπάλα. Ο Ντιέγκο πέθανε στο σπίτι του, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας του. Ο θρύλος αφήνει το αποτύπωμά του χάρη στην ασύγκριτη ποδοσφαιρική του ποιότητα. Ο Μαραντόνα ήταν και θα παραμείνει θεός στην Αργεντινή και στη Νάπολη».

Η El Mundo Deportivo: «Ο Μαραντόνα πέθανε. Ο 60χρονος θρύλος πέθανε λίγες μέρες μετά την εγχείρισή του. Μαραντόνα, μια ζωή για να γίνει ταινία. Ο πλανήτης σε κατάσταση σοκ. Adios Maradona. Παρά τα προφανή παραπτώματά του πολλοί τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν».

Η Superdeporte:«Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών. […] Μια ανακοπή στέρησε σε εκατομμύρια κόσμου το είδωλό τους. Δυστυχώς είναι αλήθεια. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πενθεί».

Η El Mundo: «Ο Μαραντόνα πέθανε. Το αιώνιο 10άρι, παγκόσμιος πρωταθλητής το 1986, πέθανε την Τετάρτη από ανακοπή. Ήταν πάντα χάρμα οφθαλμών να τον βλέπει κανείς να παίζει. Ο θρύλος του θα συνεχίσει να ζει».

Ο ιταλικός Τύπος:

«Το ποδόσφαιρο θρηνεί τον καλύτερο όλων των εποχών»«Το ποδόσφαιρο θρηνεί τον καλύτερο όλων των εποχών»

Η Gazzetta dello Sport: «Το ποδόσφαιρο θρηνεί τον καλύτερο όλων των εποχών».

Η Corriere dello Sport: «Maradona Adieu! Ο κόσμος κλαίει για τον θεό του ποδοσφαίρου».

Η Tuttosport: «Ο πλανήτης θρηνεί για την ιδιοφυΐα του ποδοσφαίρου. Όπως όλοι οι θρύλοι όμως έτσι και ο Μαραντόνα θα συνεχίσει να ζει για πάντα».

Η Corriere della Sera: «Ciao Diego, εσύ είσαι το ποδόσφαιρο! Την τελευταία ντρίμπλα δεν την κατάφερε. Μια ανακοπή νίκησε τον Pibe de Oro (σσ. χρυσό παιδί) που έγινε 60 προ 25 ημερών».

Η La Repubblica: «Πόση ζωή σε μια ζωή. Πόσες φορές είχε χαθεί ήδη ο Μαραντόνα; Όταν έγινες μια φορά Μαραντόνα, τι άλλο να γίνεις στη ζωή σου;».

Η Il Messaggero: «Ο θάνατος ενός θεού. Το ποδόσφαιρο χάνει έναν βασιλιά του ποδοσφαίρου με ναπολιτάνικη καρδιά».

Ο γερμανικός Τύπος:

 «[...] Ασύγκριτη ποδοσφαιρική του ποιότητα»«[…] Ασύγκριτη ποδοσφαιρική του ποιότητα»

Το περιοδικό Kicker: «Με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν πέθανε απλά το χρυσό παιδί και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986. Για την Αργεντινή είναι άγιος. Προ πολλού είχε ανέβει στον Όλυμπο».

Spiegel Online: «[…] Ίσως ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, αλλά ήταν πολύ περισσότερο από ένας αθλητής. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφτασε στο υψηλότερο αλλά και στο χαμηλότερο σημείο της ζωής».

Η Süddeutsche Zeitung: «Tα πάντα στη ζωή και το έργο του Ντιέγκο Μαραντόνα θυμίζουν ένα μπερδεμένο όνειρο της υπερβολής, το οποίο δεν θυμόμαστε καλά-καλά όταν ξυπνάμε. Ούτε καν αν ήταν όντως όνειρο ή εφιάλτης».

Κώστας Συμεωνίδης

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα