Ακυρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη – Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη μετά το διάγγελμα Πούτιν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές από τις Βρυξέλλες για αποφυγή διμερών επαφών με τη Ρωσία.

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον Kύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο, η συνάντηση ακυρώθηκε στη σκιά των εξελίξεων που διαδραματίζονται στην Ουκρανία και μετά το διάγγελμα του Β. Πούτιν.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο της Κύπρου, ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι πλέον διάγουμε μια νέα κρίσιμη περίοδο σε ότι αφορά το ουκρανικό. Δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές από τις Βρυξέλλες για αποφυγή διμερών επαφών με την Ρωσία, σημείωσε. Ως εκ τούτου δεν μπορούσε να αγνοηθεί αυτή η εξέλιξη.

Όπως διευκρίνισε ο κος Πελεκάνος, η συνάντηση είχε διευθετηθεί εδώ και αρκετές μέρες, δεν ήταν με αφορμή τα περί έναρξης πτήσεων μεταξύ Ρωσίας-ψευδοκράτους, ωστόσο το θέμα σαφώς και θα βρισκόταν στην ατζέντα.

«Θα υπάρξουν αντιδράσεις»

Στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών – Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, για εξέταση των όσων προκύπτουν μετά το διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στη Νέα Υόρκη, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, ο κος Κασουλίδης είπε ότι η Σύνοδος συνήλθε «μετά το διάγγελμα του Προέδρου Πούτιν και τις προθέσεις για δημοψηφίσματα για προσάρτηση κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας», σημειώνοντας ότι «το θέμα αυτό κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρό και θα υπάρξουν σίγουρα πολλές αντιδράσεις, ίσως με επιπρόσθετες κυρώσεις».

«Εμάς, στην Κύπρο, μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα δημιουργίας προηγούμενου για προσαρτήσεις» επισήμανε, για να προσθέσει: «θα συμμετάσχουμε και εμείς μαζί με τους άλλους εταίρους στην αντίδραση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα