Ακροδεξιοί συνωμοσιολόγοι διαδίδουν στα κοινωνικά δίκτυα ότι η σύζυγος του Μακρόν δεν είναι παρά άνδρας : ο Jean-Michel Trogneux !

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected]  www.kalkis.eu

Τέσσερις περίπου μήνες από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές ξανάρχισαν τα δυσφημιστικά όργανα σε βάρος του Εμμανουέλ Μακρόν. Αφού προσφέρονται προς τούτο τα κοινωνικά δίκτυα, όπου, με ένα ψευδώνυμο ή και επωνύμως, μπορείς σήμερα να κρυφτείς πίσω από μια ψευτιά ή να οικοδομήσεις μια συκοφαντία για να πλήξεις τον αντίπαλό σου. Κι ο Μακρόν θα είναι σκληρός αντίπαλος, όπως δείχνουν μέχρι σήμερα δεκάδες δημοσκοπήσεις που του δίνουν 24 με 25% του εκλογικού σώματος στον 1ο Γύρο και μια θετική γνώμη των Γάλλων περίπου στο 40% (δηλαδή μια σημαντική εκλογική βάση), πέντε χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας του το 2017.

Ο γράφων δεν ισχυρίζεται εδώ ότι ο Μακρόν θα είναι σίγουρα ο εκ νέου νικητής των προεδρικών εκλογών του 2022, όταν από σήμερα μέχρι τις 10 Απριλίου 2022 θα μπορούσαν να συμβούν τόσα αρνητικά πράγματα σε βάρος του (ας θυμηθούμε τι έπαθε ο François Fillon το 2017 με το αποδειγμένο σκάνδαλο Penelope Gate). Αντίθετα ο γράφων θεωρεί ότι πολύ δύσκολα θα ξανακέρδιζε ο Μακρόν το πολιτικό παιχνίδι, διότι σήμερα :

@ κι ο ίδιος έχει παρελθόν εξουσίας που τον έχει φθείρει,

@ δεν μπορεί να αιφνιδιάσει πια τα παλιά κόμματα με το επιτυχημένο σύνθημα «ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, Εμπρός» του 2016,

@ το 60% περίπου των Γάλλων δεν τον συμπαθεί για διάφορους λόγους,

@ το δημοσκοπικό άθροισμα παραδοσιακής Δεξιάς (17%) και ακροδεξιάς (Μαρίν Λεπέν 14% και Ερίκ Ζεμμούρ 13%) υπερβαίνει το 44% στον 1ο Γύρο.

Μόνο η επιβεβαίωση της σημερινής  υπαρκτής διάσπασης της «όλης Δεξιάς» και της «όλης Αριστεράς», στον 1ο και στον 2ο Γύρο των εκλογών, θα μπορούσε να δώσει στον Μακρόν τη 2η νίκη. Ιδιαίτερα αν δεν προκριθεί στον 2ο Γύρο η Βαλερύ Πεκρές, νεοεκλεγείσα αρχηγός της παραδοσιακής Δεξιάς (Les Républicains). Αν προκριθεί η τελευταία, μάλλον θα την έχει άσχημα ο Μακρόν.

Επειδή η γαλλική Ακροδεξιά είναι διασπασμένη κι άρα αδύναμη με δυο υποψηφίους προέδρους, την Λεπέν και τον Ζεμμούρ, και κινδυνεύει να μην προκριθεί στον 2ο Γύρο, αν και είναι η 1η  δημοσκοπική Δύναμη (με 27% τουλάχιστον), το έχει ρίξει ανεπίσημα φυσικά (με τρολλικά φερέφωνά της) εδώ και μερικές μέρες στη διαδικτυακή συκοφάντηση της συζύγου του Μακρόν, Μπριζίτ, όπως έγραψαν :

@ στις 15-12-2021 ο Jacques Pezet στον ιστότοπο Libération Check News με τίτλο «Jean-MichelTrogneux: ποια είναι η προέλευση των τρανσφοβικών fake news που στοχεύουν την Brigitte Macron;» (Jean-Michel Trogneux : quelle est l’origine de la fake news transphobe visant Brigitte Macron?)

@ στις 16-12-2021 ο JeanLoup Adenor στον ιστότοπο Marianne με τίτλο «Jean-Michel Trogneux : μια καπνώδης θεωρία κατηγορεί την Brigitte Macron ότι είναι ένας άνδρας» (“Jean-Michel Trogneux” : une théorie fumeuse accuse Brigitte Macron d’être un homme).

Η είδηση λέει ότι ο δικηγόρος Jean Ennochi της Brigitte Macron δήλωσε στην Libération Check News ότι θα προσφύγει εναντίον των δραστών αυτής της «δυσφημιστικής εκστρατείας».

Ο γράφων δεν θα σπεύσει να κάνει τον εξ Ελλάδος δικαστή, δίχως στοιχεία.

Θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της εν λόγω υπόθεσης και θα ενημερώσει σχετικά τους αναγνώστες του.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα