Ακιντζι: Δέχθηκα απειλές από την Τουρκία να μην κατέβω στις «εκλογές»

10/10/20 | 4 | 4 | 434 εμφανίσεις

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ


Ο Μουσταφά Ακιντζί (δεξιά) με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου / Φωτογραφία: AP IMAGES
Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε σε τουρκοκυπριακά μέσα ότι δέχθηκε απειλές από τις τουρκικές Αρχές για να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τις «προεδρικές εκλογές» ο πρώτος γύρος των οποίων διεξάγεται αύριο, Κυριακή.

Σύμφωνα με την Ahval, ο Ακιντζί ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν στενές σχέσεις και είναι πιστές σε αυτούς που κυβερνούν την Τουρκία. Έλαβα μήνυμα μέσω του γραμματέα μου ότι θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια και τους οικείους μου να μην συμμετάσχω στις “εκλογές”».

Άμεση ήταν η αντίδραση της λεγόμενης τουρκικής πρεσβείας στα κατεχόμενα, η οποία σε ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ισχυρισμός του Ακιντζί είναι εκτός πραγματικότητας.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της “εκλογικής” διαδικασίας καθώς και της σωματικής ασφάλειας των τ/κ”. Επίσης, η «Πρεσβεία» κατηγορεί τον Ακιντζί ότι χρησιμοποιεί την Τουρκία για τις “εκλογές”.
Πηγή: sigmalive

Category: Ειδησεις

( 4 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Φώτης says:

  Έχεις παράπονο Μουσταφά; Την δεκαετία του ’50 φωνάζετε ότι “η Κύπρος είναι Τουρκική”. Την δεκαετία του ’60 προκαλέσετε τα επεισόδια σε Κόκκινα και Κοφίνου. Το 1974 εσύ προσωπικά και αρκετοί άλλοι Τουρκο-κύπριοι, πήρατε τα όπλα για να εισβάλει η Τουρκία στο νησί. Κάνατε τις επιλογές σας!

 2. 2
  Σ.Α.Ν. says:

  Συμφέρει στην Κυπριακή Δημοκρατία να συζητεί -μετά μάλιστα από αυτήν την εξέλιξη- με τον κ.Ακκιντζί- ,ο οποίος μάλλον ήταν νήπιο στην 10ετία του 1960 ,στο δε 1974 ,ίσως και να μη είχε στρατευθεί.
  Σημασία έχει πάντως ότι θέλει την επανένωση της Κύπρου σε Ομοσπονδιακή Δημοκρατία ,ενώ ο ανθυποψήφιος του Τατάρ -που πήγε και στα Βαρώσια-αγωνίζεται για Συνομοσπονδία δύο ανεξάρτητων κρατών.
  Όσο ”για τα περασμένα” της Κοφίνου του 1964 προηγήθηκε η βιαστική απόφαση του Μακαρίου τον Δεκέμβριο του 1963 για αλλαγή του Κυπριακού Συντ/τος του 1960 -που ”διχοτόμησε” το νησί -και του 1974 το άφρον Πραξικόπημα του γνωστού μας Ιωαννίδη.
  Τι λέει ο μύθος . Κάθε άνθρωπος κουβαλάει δύο σακκούλες. Μία μπροστά ,που την βλέπει και ξέρει και το περιεχόμενό της και μια πίσω ,που δεν την βλέπει και δεν ξέρει το περιεχόμενο της . Όμως υπάρχουν δύο σακκούλες ,που έχουν και περιεχόμενο.

  • 2.1
   Φώτης says:

   Ο Μουσταφά ήταν έφηβος την δεκαετία του ’60 και το 1974 πήρε μέρος στις μάχες που έγιναν στον Τουρκικό τομέα στην Λευκωσία. Τούρκοι της Κύπρου και Τούρκοι της Τουρκίας είναι μια γενιά, όπως έλεγε και ο Ζαχαριάδης. Εμπιστοσύνη καμία. Το 1963 ο Μακάριος πρόταση έκανε για αλλαγή 13 σημείων. Και να ήθελε δεν μπορούσε αλλάξει το Σύνταγμα λόγω βέτο από τον Τουρκο-κύπριο αντιπρόεδρο. Οι Βρετανοί ήξεραν μέρες πριν για την πρόταση και την στήριξαν (δηλώσεις Βρετανού πρέσβη στην Κύπρο) που σημαίνει ότι γνώριζαν και οι Τούρκοι. Δεν είναι σύμπτωση εξάλλου ο εξοπλισμός των Τουρκο-κυπρίων που σύμφωνα με τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες το 1962 είχαν οπλισμό για 10,000 άνδρες. Η ΔΔΟ είναι καραμέλα των Βρετανών, και οι Τούρκοι πρόσθεσαν το περιτύλιγμα. Απέδειξαν πολλάκις τις προθέσεις τους για το νησί, εξού και οι αναφορές για επανάκτηση και όχι κατάκτηση (βιβλίο Ισμαήλ Τάνσου).

   • 2.1.1
    Σ.Α.Ν. says:

    Με αυτά που γράφετε για τον αείμνηστο Μακάριο με βάζετε-και μαζί μου και άλλους-σε υποψία για ποιο λόγο ξεκίνησε το αδύνατον, όταν ζήτησε τα 13 σημεία αλλαγής του Κυπριακου Συντ/το στις 21 Δεκεμβρίου 1963, επί της μειοψηφικής κυβερνήσεως της Ενώσεως Κέντρου στην Ελλάδα υπό τον ”Γέρο” της Δημοκρατίας.
    Μήπως το αδύνατο δεν απετόλμησε και ο Ιωαννίδης το 1974;;;.
    Πάντως τον Ακκιντζί,- που γεννήθηκε στις 28 Δεκ.1947-έτσι γράφει το βιογραφικό του-προτιμά η Κυπριακή Δημοκρατία για συνομιλητή με την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα ,μετά την ”πρόκληση” των Βαρωσίων ,που αν παγιωθεί δεν θα έχει επιστροφή για συνομιλίες.

 3. 3
  Φώτης says:

  Δυστυχώς τους “Εθνάρχες” της Κύπρου και της Ελλάδας θα τους θυμόμαστε για πάντα για όλους τους λάθος λόγους. Τον έναν γιατί το 1959 ήθελε λύση στο νησί που “θα του έλυνε τα χέρια”, και τον άλλον που ενώ στις 11 Φεβρουαρίου 1959 δήλωνε την αντίθεση του στις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου στις 15 την αποδοχή τους ( Κληρίδης “Η κατάθεση μου”).
  Τα τωρινά τεκταινόμενα δυστυχώς στην Κυπριακή ΑΟΖ (με επέκταση και στην Ελληνική), έρχονται ακόμα μία φορά να μας θυμίσουν την κληρονομιά των υπογραφών του Μακαρίου που δίνουν στην Τουρκία δικαιώματα στον φυσικό πλούτο της Κύπρου μέσω των Τουρκο-κυπρίων.
  Όσο για τον “αδαή” Ιωαννίδη ειπώθηκαν πολλά και νιώθω ότι τα λόγια είναι μετά από 46 χρόνια περιττά, αφού όπως βροντοφώναξε και ο ίδιος κτυπώντας το χέρι στο τραπέζι…τον ξεγελάσε ο Σίσκο!
  Άσχετα με την προτίμηση που αφήνουν πυκνά συχνά οι Ελληνο-κύπριοι πολιτικοί να εννοηθεί, είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι αποφάσεις για τις εξελίξεις στην Τουρκο-κυπριακή κοινότητα λαμβάνονται τα τελευταία 65 χρόνια στην Άγκυρα.

 4. 4
  Σ.Α.Ν. says:

  Δεν μου αρκεί -για να αρκεσθώ σαυτά-το χτύπημα του χεριού του Ιωαννίδη στο τραπέζι με την φράση με ξεγέλασε ο Σίσκο”,χωρίς μάλιστα ένα MEA COULPA.
  Μη πιστεύετε τις μαρτυρίες για τους όποιους πρωταγωνιστές μετά τον θάνατό τους ,όταν σιωπούν. Αξιομνημόνευτα μόνο τα γεγονότα.
  Καλή εβδομάδα.

  • 4.1
   Φώτης says:

   Γι’αυτό δεν ανοίγει ο φάκελος της Κύπρου.
   Καλή συνέχεια

   • 4.1.1
    Σ.Α.Ν. says:

    Πότε -ύστερα από 46 χρόνια – και ποιος να τον ανοίξει και να συνεκτιμήσει όσα ντοκουμέντα-όχι καφενειακές συζητήσεις-βρεί ;;;
    Μήπως δεν συμφέρει το Έθνος να σκαλίζει πληγές και μάλιστα εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων ,που τότε κυβερνούσαν;;;.
    Ας τα πάρει το ποτάμι.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  24/2/21 | (1 σχόλια)
  Αντώνης Μανιτάκης, Οµότιµος καθηγητής Νοµικής του ΑΠΘ, Πρόεδρος του επιστηµονικού συµβουλίου της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας  To άρθρο πραγματεύεται την (αντι)συνταγματικότητα του πειθαναγκαστικού εμβολιασμού μιας ειδικής κατηγορίας προσώπων, που επιτελούν δημόσιο λειτούργημα και έρχονται σε προσωπική επαφή με ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας