Ακάρ : Να διαπραγματευτούμε για τους S-400 σύμφωνα με το μοντέλο των S-300 στην Κρήτη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο υπουργός Αμύνης Ακάρ ανέφερε πως μετά από τις αποτάξεις των πιλότων, υπήρξε σοβαρό κενό και είπε πως “Κατά μέσο όρο οι 80 από τους 100 πιλότους έφυγαν. Μία δουλειά που τότε την έκαναν 5 πιλότοι, τώρα την κάνει 1 και πραγματικά γράφουν ιστορία”. 

Δηλώσεις :

¨Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν είναι κάποιος που ξέρει τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, έχει πείρα σε αυτό το πεδίο και έχει υπηρετήσει ακριβώς 8 χρόνια ως αντιπρόεδρος. Γνωρίζει την Μέση Ανατολή. Εμείς περιμένουμε αφού εξετάσει ως πρόεδρος τις υποθέσεις, να κινηθεί σύμφωνα με την ρεάλ πολιτίκ.
Επίσης θέλω να υπογραμμίσω το εξής θέμα: Στην ονομασία του νόμου με τον οποίον μας εφαρμόστηκαν κυρώσεις αναφέρεται “Κατά εχθρών”. Δεν αποδεχόμαστε το επίθετο “εχθρός”
προς την Τουρκία που είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο ;

Πιστεύουμε πως η νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ θα φτάσει σε μια λογική γραμμή. Ελπίζουμε σε αυτό το θέμα. Επιθυμούμε η συνεργασία μας να φτάσει σε επίπεδο σύμφωνο με το πνεύμα του στρατηγικού εταίρου και συμμάχου.

Το πιο ευαίσθητο θέμα στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι η στήριξη που παρέχει αυτή η χώρα στο. YPG που είναι ο κλάδος του ΡΚΚ στην Συρία. Εμείς στις συζητήσεις με τις ΗΠΑ, μπορούμε να βρούμε λύση για τους S-400. Αλλά στο θέμα του YPG, περιμένουμε να δούνε τις αλήθειες. Αν δεν βρούμε λύση, δεν μπορούμε να προχωρησουμε πουθενά τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

(Για Λιβύη)
Οι Τ.Ε.Δ. βρίσκονται στην Λιβύη με πρόσκληση της επίσημης κυβέρνησης. Για αυτό δεν υπάγονται στο στάτους των “ξένων μαχητών”. Η παρούσα συμφωνία θα συνεχιστεί και με την νέα κυβέρνηση. Οι δραστηριότητες στρατιωτικής εκπαίδευσης που παρέχουμε θα συνεχιστούν.

(Περί Γερμανίας)
Υπάρχουν κάποια θέματα με τις άδειες εξαγωγής στρατιωτικών υλικών από την Γερμανία, που αγοράζει η Τουρκία. Αυτό πηγάζει από κάποιες αρνητικές στάσεις στην εσωτερική πολιτική της Γερμανίας. Αφορά εκατοντάδες στρατιωτικά υλικά, μεταξύ των οποίων κινητήρες αρμάτων, κινητήρες πυροβόλων…Εμείς σε αυτό το θέμα δώσαμε την λίστα και ελπίζουμε και περιμένουμε πως η προσδοκία μας θα εκπληρωθεί.

( Για τους S-400)
Ναι το μοντέλο των S-300 της Κρήτης, μπορεί να εφαρμοστεί. Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο οι S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη. Σε πολλές χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, υπάρχουν ακόμη οπλικά συστήματα της σοβιετικής περιόδου. Αυτά τα όπλα λειτουργούν κανονικά εντός του ΝΑΤΟ. Εμείς αυτό δηλώσαμε, πως είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε σύμφωνα με το μοντέλο που εφαρμόζεται για τους S-300 στην Κρήτη. “

Όταν υπενθύμισα στον υπουργό πως οι S-300 στην Κρήτη δεν είναι σε επιχειρησιακή κατάσταση αλλά το περισσότερο διάστημα διατηρούνται στην αποθήκη, εκείνος μου απάντησε πως
“Μα δεν τίθεται θέμα συνεχούς χρήσης. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται ανάλογα με την κατάσταση απειλής. Αυτό εμείς το αποφασίζουμε”

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/akar-fetocu-albay-yasta-nasil-general-oldu-sorusuna-ne-yanit-verdi-41735885

Tags:

Ακάρ : Να διαπραγματευτούμε για τους S-400 σύμφωνα με το μοντέλο των S-300 στην Κρήτη

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα