Αιγυπτιακό πυραυλικό σύστημα προστατεύει τα συστήματα αεράμυνας S-300 από τουρκικά αεροσκάφη

16/7/20 | 1 | 0 | 188 εμφανίσεις

Ιούλιος 15, 2020. 22:52

Βεγγάζη.

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι δύο συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300 μεγάλης εμβέλειας έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα της Αιγύπτου για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο της ανατολικής Λιβύης από τις επιθέσεις των τουρκικών αεροσκαφών της παράνομης κυβέρνησης Αλ Βέφακ της Τρίπολης.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωσαν ότι η Αίγυπτος όχι μόνο εγκατέστησε τα συστήματα S-300, αλλά, επίσης,  εγκατέστησε αυτοπροωθούμενα πυραυλικά συστήματα τύπου «BOCK» για την προστασία των συστημάτων S-300 από οποιεσδήποτε αεροπορικές επιθέσεις.

Το σύστημα S-300 θα λειτουργεί σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ το σύστημα «Bock» σε κοντινές αποστάσεις για την προστασία του συστήματος S-300, επισημαίνοντας ότι η Αίγυπτος διαθέτει  και συστήματα (αμερικανικά και ρωσικά),  αλλά δεν θα τα αναπτύξει στη Λιβύη.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι τα αεροπορικά συστήματα που έστειλαν τα Εμιράτα δεν θα ενταχθούν στο αιγυπτιακό σχέδιο για την προστασία του εναέριου χώρου, τονίζοντας ότι το σύστημα Pantsir  θα συνεχίσει να προστατεύει τις περιοχές τις οποίες ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ Σίσι χαρακτήρισε ως ‘κόκκινες γραμμές, δηλαδή τη Σύρτη και την αλ Τζούφρα.

Jamahiriya News Agency

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    IslandMan says:

    BUK, όχι Bock

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    20/10/20 | (0 σχόλια)
    Η Τουρκία του όψιμου ερντογανικού μικρο-ιμπεριαλισμού δεν είναι απειλή μόνο για την Ελλάδα. Είναι απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Αγκυρα, από τη Λιβύη μέχρι τον Καύκασο. Η αναχαίτιση αυτής της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας