Αιγαίο και Κυπριακό στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα λέει η Τουρκία σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο. Τι ειπώθηκε για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συνεδρίασε απόψε στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για το τελευταίο συμβούλιο πριν από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, που μέλλει να αλλάξει το πολίτευμα της Τουρκίας, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την 4ωρη συνεδρίαση αναφέρεται ότι συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το Συριακό καθώς και οι εξελίξεις στο Αιγαίο και το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, «το συμβούλιο ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο, προβαίνοντας σε μία συνοπτική αξιολόγηση των διαφορών στο Αιγαίο καθώς και των νόμιμων και ζωτικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στο Αιγαίο ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή το τελευταίο διάστημα. Η χώρα μας επανέλαβε την προτίμησή της για επίλυση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο με την Ελλάδα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του εποικοδομητικού διαλόγου. Την ίδια ώρα, καθίσταται σαφές ότι δεν θα επιτραπούν τετελεσμένα».

Όσον αφορά στο Κυπριακό, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη για λύση του Κυπριακού διακόπηκαν με τη δίκαιη αντίδραση της τουρκικής πλευράς στην απόφαση της ε/κ πλευράς για τον ‘εορτασμό της ένωσης’». Τονίζει δε ότι «οι διαπραγματεύσεις θα μπορούν να ξεκινήσουν πάλι μόνο ύστερα από πρωτοβουλία της ε/κ πλευράς, που θα διασφαλίζει την εμπιστοσύνη». Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η δίκαιη, περιεκτική και μόνιμη λύση στο νησί μπορεί να διασφαλιστεί μόνο αν υιοθετηθεί η αντίληψη της ισότητας, ενώ υπογραμμίζεται ότι η ε/κ πλευρά πρέπει να επιδείξει πλέον μια ξεκάθαρη και εποικοδομητική στάση εγκαταλείποντας συμπεριφορές, όπως είναι η καθυστέρηση και το χάσιμο χρόνου.

http://www.ant1news.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα