Αθώος ο Γιάννης Μπουτάρης για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

7/12/20 | 1 | 0 | 225 εμφανίσεις

Μαζί με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης αθωώθηκαν κι ακόμα έξι κατηγορούμενοι

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αθώωσε μέλη παλιότερης διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ανάμεσά τους και ο τέως δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για υπηρεσιακή απιστία, πράξη που αφορούσε την περίοδο 2011-2014.

Ο κ. Μπουτάρης παραπέμφθηκε ως πρώην πρόεδρος του καλλιτεχνικού φορέα, ο επί σειρά ετών διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης, όπως επίσης πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκείνης της περιόδου.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης αναφερόταν σε «διπλές αμοιβές», που φέρεται να είχε λάβει ο κατηγορούμενος διευθυντής, αλλά και σε «παράνομα επιδόματα», με τα οποία αμείβονταν δύο υπάλληλοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ζημία για το Δημόσιο προσδιορίστηκε σε πάνω από 120.000 ευρώ, ενώ στους κατηγορούμενους – μέλη της διοίκησης, καταλογίστηκαν επί μέρους χρηματικά ποσά ανάλογα με το διάστημα της θητείας τους.

Τελικά, με το σκεπτικό ότι επρόκειτο για αμοιβές που αφορούσαν υπηρεσίες που προσφέρθηκαν, το δικαστήριο κατέληξε σε αθωωτική απόφαση. Οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και δικάστηκαν δια πληρεξούσιων δικηγόρων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Καλά αφού τόσο απλά οι αμοιβές αφορούσαν σε υπηρεσίες που προσφέρθηκαν γιατί ο αρμόδιος Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για υπηρεσιακή απιστίας;;;.
  Τελικώς πληρώθηκαν τα 120.000 ευρώ και από ποιους;;;.
  Και αφού δεν παρέστησαν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο γιατί βλέπουμε στην φωτογραφία τον κ.Μπουτάρη στο εδώλιο με την μάσκα;;;.
  Τι ”τρυκς” υπάρχουν στην δημοσιογραφία.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας δίνοντας έμφαση στην ανεπίσημη επίσκεψη ενός τούρκου υφυπουργού στην Θράκη. Για τους εξής λόγους: -Και οι τούρκοι επίσημοι έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται και την Θράκη, όπως κάνουν και οι δικοί μας με την Κωνσταντινούπολη. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο