«Αηδιαστική τζαμπατζού» -Ξενοδόχος ξεφτιλίζει Youtuber που του ζήτησε δωρεάν διαμονή με αντάλλαγμα… δυο καλά λόγια στο κανάλι της [εικόνες & βίντεο]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ…

Στην εποχή των social media, που ένας/μία youtuber, ένας/μία instagramer, κάθε χρήστης με εκατοντάδες χιλιάδες followers αποτελεί κάποιου είδους influencer (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει), ένας ξενοδόχος στο Δουβλίνο τούς κόβει τη φόρα. Και με μεγάλη επιτυχία.

Τα τελευταία χρόνια, μέρος της διαφήμισης έχει περάσει στα social media, με πολλούς/πολλές χρήστες/χρήστριες να το εκμεταλλεύονται δεόντως, με την έμμεση διαφήμιση με κάποιου είδους ανταλλαγή. Είτε χρηματική, είτε σε… είδος.

Οπως επιχείρησε να κάνει και η Ιnstagramer-YouTuber Ελι Ντάρμπι και της βγήκε όχι απλά ξινό, αλλά… θεόξινο.

Αυτό που φαίνεται να εξόργισε τον ξενοδόχο, ο οποίος εν τέλει την… ξεφτίλισε, ήταν το γεγονός ότι η Ελι Ντάρμπι συμπεριφέρθηκε σαν μια κακομαθημένη των social media που πιστεύει ότι οι followers της ισοδυναμούν με αγοραστική δύναμη και μπορεί να εξασφαλίζει δωρεάν διακοπές όπου θέλει και όποτε θέλει.

Το αποτέλεσμα ήταν ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου -αλλά και καφετέριας- στο Δουβλίνο, Πολ Στένσον, να απαγορεύσει την είσοδο άπαξ  διά παντός στις social media influencers, η YouTuber να πάρει ένα καλό μάθημα και η… περίπτωσή τους να εξελιχθεί σε περίπτωση προς… διατριβή.

Ολα ξεκίνησαν όταν η Ιnstagramer-YouTuber Ελι Ντάρμπι έστειλε ένα μήνυμα στον ξενοδόχο ζητώντας να της παράσχει δωρεάν διαμονή με αντάλλαγμα να το διαφημίσει μέσα από τα δικά της social media.

Συγκεκριμένα, έγραφε στο e-mail που του έστειλε: «Εργάζομαι ως social media influencer, κυρίως σε θέματα lifestyle, ομορφιάς και ταξιδιών. Ο φίλος μου και εγώ σχεδιάζουμε να έρθουμε στο Δουβλίνο για να γιορτάσουμε πρόωρα τον Άγιο Βαλεντίνο, από τις 8 ως τις 12 Φεβρουαρίου, για να εξερευνήσουμε την περιοχή.

Καθώς έψαχνα για μέρη να μείνουμε, είδα το εκπληκτικό σας ξενοδοχείο, και θα ήθελα πολύ να σας συμπεριλάβω στα βίντεό μου στο YouTube/ Instagram stories/ posts για να φέρω κίνηση στο ξενοδοχείο σας και να το συστήσω και σε άλλους, με αντάλλαγμα δωρεάν διαμονή».

Στο τέλος του email της, η Ντάρμπι έγραφε πως είχε κάνει κάτι αντίστοιχο με το Universal Orlando στη Φλόριντα πέρυσι και «ήταν υπέροχο για αυτούς!».

Ο ξενοδόχος από το Δουβλίνο, εξοργίστηκε. Δεν της απάντησε προσωπικά, αλλά αποφάσισε να το κάνει δημοσίως, μέσω Facebook, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομά της.

«Αγαπητή social influencer (ξέρω το όνομά σου, αλλά προφανώς δεν είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε ονόματα). Σ’ ευχαριστώ για το email σου, με το οποίο ζητούσες δωρεάν διαμονή με αντάλλαγμα προβολή. Θέλει πολλά κότσια  να στείλεις ένα τέτοιο email, βέβαια δεν θέλει ιδιαίτερο αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια. Αν σε αφήσω να μείνεις εδώ με αντάλλαγμα το να φιγουράρει η επιχείρηση μου σ’ ένα βίντεο σου, ποιος θα πληρώσει το προσωπικό που θα σε φροντίσει; Ποιος θα πληρώσει τις καθαρίστριες που θα καθαρίσουν το δωμάτιό σου; Τους σερβιτόρους που θα φέρουν το πρωινό σου; Τον ρεσεψιονίστ; Ποιος θα πληρώσει για το φως και τη θέρμανση που θα χρησιμοποιήσεις κατά τη διαμονή σου εδώ; Μήπως να ενημέρωνα τους εργαζομένους μου ότι θα εμφανιστούν στο βίντεό σου, αντί να τους πληρώσω για την εργασία που θα σου προσφέρουν κατά τη διαμονή σου; ΥΓ.: Η απάντηση είναι “όχι”».

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες κατάλαβαν για ποια influencer γινόταν ο λόγος και ξεκίνησαν τα απαξιωτικά σχόλια στους λογαριασμούς τους στα social media.

Η Ελι Ντάμπερ δεν είχε άλλη επιλογή από το να απαντήσει. Και δυστυχώς για εκείνη να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Στο 17λεπτο βίντεο της Influecer, κατά τη διάρκεια του οποίου, μάλιστα, βάζει και τα κλάματα, λέει μεταξύ άλλων, ότι δεν είχε κακή πρόθεση, ότι αυτή είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται ούτως ή άλλως και ότι η ίδια το έχει κάνει πολλές φορές.

Στο βίντεο αυτό (με τίτλο «Εκτέθηκα (τόση ντροπή)») επιμένει ότι επικοινώνησε με «μόνο καλές προθέσεις» και υποστηρίζει πως «ως ένα 22χρονο κορίτσι που “τρέχει” τη δική της δουλειά από το σπίτι της, δεν πιστεύω πως έκανα κάτι λάθος».

Στη συνέχεια λέει πως δεν καταλαβαίνει γιατί ο ξενοδόχος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το email της, λέγοντας ότι ήταν «κακόβουλη» ως κίνηση και ότι από το post του και μετά έχει λάβει άπειρα σχόλια που την χαρακτηρίζουν «αηδιαστική τζαμπατζού».

Η δακρύβρεχτη απάντηση της Ντάμπερ δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τον Στένσον, ο οποίος πραγματικά έδωσε μαθήματα για την έπαρση των influecers αλλά και για το πώς πρεπει να αντιμετωπίζονται από τον κόσμο.«Η αίσθηση που έχουν για το τι δικαιούνται είναι πολύ δυνατή στην κοινότητα των bloggers και η κακία, o παροξυσμός και το γενικότερο μίσος που επιδείξατε αφού δεν ικανοποιήθηκε η απαίτηση μιας εξ υμών για δωρεάν διαμονή δίνει σε όλο τον χώρο σας κακό όνομα. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα μας έριχναν αρνητικές κριτικές για τον απλό λόγο ότι κάποιος έπρεπε να πληρώσει για αγαθά και υπηρεσίες.

Η κοπέλα δεν κατονομάστηκε στο αρχικό μου post, αλλά η ίδια πήγε και έκανε ένα βίντεο όπου εξηγούσε πώς “εκτέθηκε” με “κακόβουλες προθέσεις” όταν ζήτησε να μείνει τζάμπα. Αυτό το είδος θυματοποίησης είναι πολύ έντονο στη βιομηχανία των bloggers, και συνάδει με τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας τους, που ζητούν τα πάντα με αντάλλαγμα τίποτα. Αν οποιοσδήποτε από εσάς προσπαθήσει από εδώ και πέρα να έρθει στο ξενοδοχείο, θα εκδιωχθεί…ίσως αν πηγαίνατε και πιάνατε πραγματικές δουλειές να μπορούσατε να πληρώσετε για αγαθά και υπηρεσίες, όπως όλοι οι άλλοι. Λέω εγώ τώρα!».

Επίσης, στο Snapchat έγραψε ότι όλο το περιστατικό δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το «influencer marketing»: «Θα έλεγε καλά πράγματα για το ξενοδοχείο απλά και μόνο επειδή έμεινε δωρεάν».

Ο «πόλεμος» πάντως συνεχίζεται, με τον Στένσον να γράφει πως δέχεται πολύ κράξιμο από bloggers- τους οποίους ευχαριστεί για τη δημοσιότητα και τη διαφήμιση (και τονίζει πως εξακολουθούν να μην είναι ευπρόσδεκτοι). Προχώρησε μάλιστα και σε μια άλλη κίνηση: Υποστηρίζοντας ότι εν τέλει εκείνη είναι αυτή που του χρωστάει, ο ξενοδόχος έστειλε στην YouTuber… τιμολόγιο, με όσα θεωρεί πλέον ότι του οφείλει! Πόταρε και μια φωτογραφία με δύο κουμπαράδες σε έναν εκ των οποίων μαζεύει… δάκρυα των bloggers.

Με άλλα λόγια την τρόλαρε ανοιχτά, ανοίγοντας παράλληλα μια συζήτηση στο Διαδίκτυο για τους/τις influencers και τι στο καλό συμβαίνει με όλον αυτόν τον νέο… κόσμο.

Πηγή: «Αηδιαστική τζαμπατζού» -Ξενοδόχος ξεφτιλίζει Youtuber που του ζήτησε δωρεάν διαμονή με αντάλλαγμα… δυο καλά λόγια στο κανάλι της [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα