Τη νύχτα, λίγο πριν από την προσγείωση στο αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρίγκαν (DCA) της Ουάσινγκτον, επιβατικό αεροπλάνο με 64 επιβαίνοντες συγκρούστηκε στον αέρα με στρατιωτικό ελικόπτερο. Συντρίμμια του αεροσκάφους και του ελικοπτέρου έπεσαν στον παγωμένο ποταμό Ποτόμακ.
Πυροσβεστικά σκάφη καθώς και ομάδες διάσωσης χτενίζουν τα νερά καθώς και την παράκτια περιοχή για εντοπισμό τυχόν επιζώντων. Οι ελπίδες ωστόσο φθίνουν ώρα με την ώρα. Ας σημειωθεί ότι το πολυσύχναστο αεροδρόμιο DCA βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας και εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις εσωτερικού.
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τις τελευταίες ώρες περισσότερα από δώδεκα άψυχα σώματα. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ, προπονητές και συγγενείς τους. Λίγο μετά το δυστύχημα δημοσιεύθηκε βίντεο στην πλατφόρμα X, που δείχνει μια λάμψη στον σκοτεινό ουρανό πάνω από το αεροδρόμιο.
Ο πρόεδρος Τραμπ θέτει ερωτήματα για το ελικόπτερο

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας FAA, το μοιραίο αεροσκάφος ήταν ένα Bombardier CRJ700 θυγατρικής της American Airlines και είχε απογειωθεί από τη Γουίτσιτα της Πολιτείας Κάνσας. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, το ελικόπτερο τύπου UH-60 με τρεις επιβαίνοντες πραγματοποιούσε εκείνη την ώρα νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση.
Σε μια πρώτη αντίδραση στο τραγικό δυστύχημα πάνω από την αμερικανική πρωτεύουσα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έθεσε ερωτήματα σχετικά με το σχέδιο πτήσης του ελικοπτέρου, ευχαρίστησε τους διασώστες για το «σπουδαίο έργο» και σημείωσε αναφερόμενος στα θύματα της τραγωδίας: «Είθε ο Θεός να ευλογεί τις ψυχές τους».
Παλαιότερες αεροπορικές τραγωδίες στις ΗΠΑ

Το δυστύχημα επανάφερε σε αρκετούς Αμερικανούς μνήμες του 1982, όταν ένα Boeing 737 της Air Florida συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του στις 13 Ιανουαρίου στο τότε Εθνικό Αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, το μετέπειτα Εθνικό Αεροδρόμιο Ρίγκαν. Τότε το 737 προσέκρουσε σε γέφυρα και στη συνέχεια κατέπεσε στον ποταμό Ποτόμακ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 82 άνθρωποι, ενώ μόλις πέντε επέζησαν. Τα αίτια της συντριβής σχετίζονταν με πάγο στα φτερά και τους κινητήρες του μοιραίου αεροσκάφους.
Ένα από τα πιο θανατηφόρα αεροπορικά δυστυχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής των τελευταίων δεκαετιών έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο O’ Hare International Airport του Σικάγου στις 25 Μαΐου 1979, όταν κατά της διάρκεια της απογείωσης της πτήσης 191 της American-Airlines το αεροσκάφος έχασε έναν από τους κινητήρες του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν κατά τη διάρκεια της συντριβής 271 επιβαίνοντες και δύο άτομα στο έδαφος.
dpa, Reuters,