Αδιανόητο: 8 μήνες μετά την έγκριση από την Βουλή το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την αγορά ανταλλακτικών για τα Mirage!

13/8/20 | 0 | 0 | 219 εμφανίσεις

Αδιανόητη εξέλιξη στις κρίσιμες στιγμές της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης είχαμε σήμερα καθώς 8 μήνες σχεδόν μετά την ψήφιση της σύμβασης για τα ανταλλακτικά για τα μαχητικά Mirage-2000 της ΠΑ το Ελεγκτικό Συνέδριο, απέρριψε την σύμβαση παρά το ότι είχε εγκριθεί από την ελληνική Βουλή.

Έτσι η σύμβαση υποστήριξης και αγοράς ανταλλακτικών για τα Mirage-2000EGM/BGM/-5 Mk2… αγνοείται ακόμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες  χθες το Ελεγκτικό Συνέδριο   επέστρεψε στη ΓΔΑΕΕ τις επιμέρους εκτελεστικές συμβάσεις για την παραγγελία των πρώτων ανταλλακτικών από τη κύρια σύμβαση τεχνικής υποστήριξης.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά ολόκληρη τη σύμβαση τεχνικής υποστήριξης και παρότι αυτή η σύμβαση κυρώθηκε με νόμο του ελληνικού κράτους από τη Βουλή.

Και θέτει μια σειρά από ερωτήματα στα οποία ζητούν να μάθουν γιατί έγινε απευθείας ανάθεση στην αγορά των ανταλλακτικών (έχει ξαναγίνει: Ζητούσαν περισσότερες προσφορές από αυτήν που είχε καταθέσει η Ρωσία για τα ανταλλακτικά των SHORAD Tor M1!).

Αφού ισχύει και τους καλύπτει ακόμα αυτός ο παρανοϊκός νόμος περί προμηθειών που έχει διαλύσει την εθνική άμυνα, καλά κάνουν. Αυτοί που υποτίθεται ότι είναι οι νομοθέτες (βουλευτές) γιατί δεν έχουν αλλάξει το νόμο;

Θυμίζουμε ότι  η σύμβαση εν συνεχείας υποστήριξη είχε υπογραφεί την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 με συμφωνίες πλαίσιο που αφορούν στην υλοποίηση του υποπρογράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) Ο/Σ Μ2000/-5» σύμφωνα με τον ν. 4650/2019.

Τα συμβαλλόμενα μέρη ήταν η ΓΔΑΕΕ και κάθε μία εκ των τριών κατασκευαστριών εταιρειών DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aeroporia/905253_adianotito-8-mines-meta-tin-ypografi-apo-tin-voyli-elegktiko

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    25/9/20 | (2 σχόλια)
    Υπάρχει μια αντίφαση στην αμερικανική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία είναι αξιοσημείωτη. -Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε την είδηση ότι η διαδικασία περί τον EastMed μετατρέπεται σε διεθνή οργανισμό. Ερώτηση: πιστεύει κανείς ότι Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας