Αδιανόητο: Η κυβέρνηση δια της επιλογής του Μ.Σχοινά στη θέση επιτρόπου αναγνωρίζει έμμεσα το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο εκλεκτός της κυβέρνησης Έλληνας Μ.Σχοινάς πηγαίνει σε συνέδριο στην Αττάλεια όπου συμμετέχει ο Ε.Τατάρ ως «αρχηγός του τουρκοκυπριακού κράτους».

Ο εκλεκτός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για επίτροπος και τελικά Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς θα συμμετάσχει στο τουρκικό Φόρουμ της Αττάλειας «Antalya Diplomacy Forum»,, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ηγέτης-μαριονέτα των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, με τον τίτλο «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», κάτι που οδήγησε τόσο την Ντόρα Μπακογιάννη όσο και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αποσυρθούν! 

Με λίγα λόγια ο κ.Σχοινάς με την παρουσία του στο εν λόγω φόρουμ αναγνωρίζει έμμεσα το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος! 

Μάλιστα η ζημιά που κάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος είναι Έλληνας υπήκοος και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν είναι διπλή, καθώς με το να παρευρεθεί στο συγκεκριμένο φόρουμ ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, θα είναι σαν να αναγνωρίζει η ΕΕ και όχι μόνο η Ελλάδα το τουρκοκυπριακό κράτος! 

Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνει την μέχρι τώρα επίσημη πολιτική της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία και την ευρωπαϊκή υποχρέωση πλήρους αλληλεγγύης και υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας της κυπριακής Δημοκρατίας.

Όταν η κυβέρνηση της Νεάς Δημοκρατίας πρότεινε τον Μαργαρίτη Σχοινά για διορισμό στην Κομισιόν, κανείς από τους δεξιούς ψηφοφόρους της δεν περίμενε πως τελικά θα ήταν αυτός, ένας Έλληνας υπήκοος, που θα έριχνε μία ευρωπαϊκή «μαχαιριά» στην Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία τόσα έχει υποφέρει από την Τουρκία. 

Βέβαια οι ψηφοφόροι μπορεί να μην το περίμεναν αλλά η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σίγουρα γνώριζαν τις θέσεις τους κ.Σχοινά, άλλωστε μη ξεχνάμε πως ο κ.Σχοινάς επιλέχθηκε αντί του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θεωρήθηκε υπερβολικά «δεξιός». 

Επίσης ερώτημα παραμένει για ποιο ακριβώς λόγο η κ.Μπακογιάννη και ο κ.Αβραμόπουλος δέχθηκαν να πάνε σε «διπλωματικό φόρουμ» στην Τουρκία. 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/993934_adianoito-i-kyvernisi-dia-tis-epilogis-toy-mshoina-sti-thesi

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα