«Αδειασμα» του ΕΣΡ στην κυβέρνηση: Οι υποδομές χωρούν 9-11 κανάλια

11/5/17 | 2 | 0 | 746 εμφανίσεις
ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «ενταφίασε» σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου είχε κληθεί για τις περίφημες 4 άδειες του νόμου Παππά.

Όπως ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφος Μορώνης οι τεχνικές υποδομές της χώρας μπορούν να «σηκώσουν» από 9 έως 11 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται οι συχνότητες της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ωστόσο τα μέλη του ΕΣΡ πρόσθεσαν πως «είναι στην διακριτική ευχέρεια κυβέρνησης και ΕΣΡ να αποφασίσουν πόσα από αυτά  τα κανάλια θα είναι μεικτού ή θεματικού χαρακτήρα».

Παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν το πρωί από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά που τους απείλησε ακόμα και με ποινικές κυρώσεις και από μέλη της διάσκεψης των προέδρων αλλά και τον ίδιο τον κύριο Βούτση τα μέλη του συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέφυγαν να δεσμευτούν για το πότε θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία καθώς νομικά κενά και τεχνικά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί απειλούν να οδηγήσουν εκ νέου σε φιάσκο ένα νέο διαγωνισμό.

Μάλιστα σε ερώτηση του βουλευτή της νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τραγάκη εάν απειλούνται από το Νίκο Παππά τα μέλη του συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης ανέφεραν δεν απειλούμαστε και δεν πιεζόμαστε από κανένα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας λίγο αργότερα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι όλοι συμφωνούν πως το καθεστώς της μη αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να σταματήσει και ο ίδιος εκτίμησε πως το νωρίτερο που μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία είναι οι τρεις μήνες.

Πηγή: «Αδειασμα» του ΕΣΡ στην κυβέρνηση: Οι υποδομές χωρούν 9-11 κανάλια | iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Χρήστος says:

  Ενταφιασμός με πληρωμή του τάφου πανάκριβα.
  Καθόλου άσχημα.

 2. 2
Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  16/1/21 | (0 σχόλια)
  Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας