Αγριεύουν τα πράγματα στη Σερβία: Κυνήγι και συλλήψεις ακροδεξιών * Διαδήλωση για το Κόσοβο με έμβλημα “Wagner” – Aπειλούν με δολοφονία τον Βούτσιτς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η αστυνομία του Βελιγραδίου, με εντολή του γενικού εισαγγελέα, άρχισε να συλλαμβάνει μέλη ακροδεξιών εξτρεμιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην χθεσινοβραδινή συγκέντρωση για το Κόσοβο μπροστά από το προεδρικό μέγαρο.

  • Όπως μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS), συλλαμβάνονται άτομα τα οποία στην συγκέντρωση εξαπέλυσαν απειλές κατά της ζωής του προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Όλα τα μέλη εξτρεμιστικών ομάδων που απειλούν τους κατόχους των ανώτατων κρατικών αξιωμάτων και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών θα διωχθούν νομικά» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα Βελιγραδίου Νέναντ Στεφάνοβιτς.

Ανησυχία προκάλεσε στις αρχές και ο εντοπισμός ενός όπλου με διόπτρα και πέντε βλήματα σε όχημα μελών ακροδεξιάς οργάνωσης, έξω από την πόλη Σρέμσκα Μίτροβίτσα.

Το όπλο βρέθηκε κρυμμένο κάτω από τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου.

Οι δύο επιβαίνοντες συνελήφθησαν και όπως μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ κατά την ανάκριση παραδέχθηκαν ότι κατευθύνονταν προς το Βελιγράδι για να συμμετάσχουν στην διαδήλωση.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε με τους αρχηγούς των υπηρεσιών ασφαλείας της Σερβίας. Στην συνάντηση αυτή εξετάστηκε η δράση των ακροδεξιών εξτρεμιστικών οργανώσεων αλλά και η σχέση τους με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών

Σημειώνεται ότι σε συγκέντρωση ακροδεξιών που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Βελιγράδι, με σύνθημα την υπεράσπιση του Κοσόβου και αίτημα την απόρριψη του γαλλογερμανικού σχεδίου, ακούστηκαν απειλές κατά της ζωής του προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά της συνταγματικής τάξης.

  • Την διαδήλωση διοργάνωσε η εξτρεμιστική ρατσιστική οργάνωση «Λαϊκές περιπολίες» η οποία στο παρελθόν είχε θεωρηθεί υπεύθυνη για επιθέσεις εναντίων μεταναστών αλλά και Αθίγγανων.

Ο αρχηγός της οργάνωσης αυτής Ντάμνιαν Κνέζεβιτς, ο οποίος δημόσια διαδίδει τις σχέσεις του με την ρωσική παραστρατιωτική ομάδα «Wagner», απείλησε με γενίκευση βίαιων αντιδράσεων αν γίνει αποδεκτό το γαλλογερμανικό σχέδιο για το Κόσοβο.

«Σας το ορκίζομαι, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά περισσότερα από το να προκαλέσουμε μόνο ταραχές» προειδοποίησε στην ομιλία του ο Κνέζεβιτς.

Στην συγκέντρωση ακούστηκαν συνθήματα υπέρ της Ρωσίας και του Πούτιν ενώ οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Ρωσίας και κάποιοι έφεραν στα μπουφάν που φορούσαν το έμβλημα της «Wagner» και το γράμμα «Ζ» που αποτελεί το σύμβολο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

 

Mε πληροφορίες από

https://hellasjournal.com/2023/02/agrievoun-ta-pragmata-sti-servia-kinigi-ke-sillipsis-akrodexion-diadilosi-gia-to-kosovo-me-emvlima-wagner-apiloun-me-dolofonia-ton-voutsits-video/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα