Αγρίεψε η Φώφη Γεννηματά: «Εγώ είμαι αρχηγός, εγώ παίρνω τις αποφάσεις»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02|06|2019 | 23:34


Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της βουλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Με έντονο ύφος μίλησε στον Alpha η Φώφη Γεννηματά, λίγες ώρες μετά το διαζύγιο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που προκάλεσε η ίδια.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προσπάθησε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αυτή είναι που παίρνει τις αποφάσεις στο κόμμα, ενώ προανήγγειλε κι άλλες αποφάσεις που θα προκαλέσουν αίσθηση (μετά την αποχώρηση Βενιζέλου) καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ: «αυτή ήταν μόνο η αρχή».

Αναλυτικά τα όσα είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ:
Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι ήταν σωστό τάιμινγκ να συζητήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή με τον κ. Βενιζέλο, η Φώφη Γεννηματά τόνισε:
«Δεν υπάρχει προβληματισμός και αμηχανία στην παράταξη. Στον κόσμο μας, στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητούν ελπίδα. Και σ’ αυτούς στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Ότι εμείς είμαστε εδώ, έχουμε ανοίξει την πόρτα, τους περιμένουμε κι εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο και αυτό που χρειάζεται είναι να ηττηθεί η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές».

-Αυτό το μήνυμα στείλατε ή στείλατε ένα μήνυμα εσωστρέφειας στην καρδιά της εκλογικής μάχης με την αποχώρηση ενός πρώην προέδρου του κόμματος ο οποίος μάλιστα καταγγέλλει ότι με τις επιλογές σας γίνεστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ;
«Όποιος επιλέγει να εγκαταλείψει αυτή τη μάχη γιατί δεν προκρίνεται ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας πρέπει να κριθεί από τους πολίτες.
Δεν προκαλώ εγώ την εσωστρέφεια. Εγώ είμαι πρόεδρος του κόμματος και έχω την υποχρέωση και το καθήκον να κάνω τις επιλογές και την αξιολόγηση των στελεχών και να στείλω καθαρά μηνύματα στους ψηφοφόρους και στον κόσμο της παράταξης που είναι πληγωμένος. Που πίστεψε τα προηγούμενα χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ και βλέπει όλες του τις ελπίδες να έχουν καταρρακωθεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχει θυμός στον κόσμο και έντονη επιθυμία να απαλλαγούν απ΄ αυτόν τον πολιτικό αχταρμά που έχει διαλύσει τη χώρα».

Γιατί ήταν φρένο σ αυτή την την προσπάθεια ο κ. Βενιζέλος;
«Η επιλογή μου ήταν ξεκάθαρη κι ήταν ένα μήνυμα διεύρυνσης και ανανέωσης. Στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας δεν επιβραβεύουμε τα στελέχη για την πορεία τους στο χθες, στην προηγούμενη 30ετία! Δείχνουμε στους ψηφοφόρους το αύριο, το μέλλον, που πρέπει να πάμε και τι θέλουμε να κάνουμε. Κανείς δεν είπε στον κ. Βενιζέλο να είναι υποψήφιος σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας ήθελε. Εγώ στη θέση του θα πήγαινα να ζητήσω την ψήφο των προοδευτικών πολιτών γιατί γνωρίζω ότι στην παράταξη μας και δικαίως σέβονται τον τρόπο με τον οποίο στάθηκε στα δύσκολα σήκωσε βάρη, έδειξε ευθύνη απέναντι στη χώρα και δεν καταλαβαίνω γιατί φοβάται, εφόσον θέλει να μείνει ενεργός και δεν ζητάει τη ψήφο των προοδευτικών πολιτών.

-Περιμένατε αυτή την αντίδραση του και το λέω αυτό γιατί αν την περιμένατε σημαίνει ότι δεν ήταν η σωστή επιλογή να γίνει η συζήτηση τη δεδομένη χρονική στιγμή.
«Δεν υπάρχει ούτε λάθος χρόνος ούτε τίποτα. Από πότε ένας πρόεδρος είναι όμηρος των επιλογών των στελεχών του και των προσωπικών τους επιλογών; Μου είναι αδιανόητο όλο αυτό. Ας το κατανοήσουν όλοι είμαι πρόεδρος έκανα μια επιλογή και θα κριθώ γι’ αυτή. Από κει και πέρα υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως στη στάση των στελεχών τέτοιες ώρες να απέχουν από μια μάχη επειδή δεν επιλέχθηκαν να είναι επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου. Όλοι οφείλουν να είναι στρατιώτες και οι απόντες αυτή την ώρα το μόνο που κάνουν είναι να διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εχουμε μια μεγάλη μάχη στις εθνικές εκλογές, αντέξαμε στις ευρωεκλογές αυξήσαμε τα ποσοστά μας κατά 26% από τον Σεπτέμβριο του 2015, μέσα σε ένα κλίμα τρομερής πόλωσης, δεχόμενοι πόλεμο από όλες τις πλευρές που θέλανε μα μας εξαφανίσουν.
Η ΝΔ διεκδικώντας την αυτοδυναμία κι ΣΥΡΙΖΑ τον προοδευτικό χώρο που παριστάνει ότι τον εκφράζει. Δεχθήκαμε χτυπήματα κάτω από τη μέση, με συναλλαγές αλλά αντέξαμε. Στις εθνικές εκλογές το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα και την παράταξη είναι να εκφραστεί ο προοδευτικός χώρος από εμάς».

Φοβάστε αποχωρήσεις στελεχών και φοβάστε ότι ένα κομμάτι των ψηφοφόρων που βλέπει φιλικά τον κ. Βενιζέλο θα φύγει από το ΚΙΝΑΛ;
«Εγώ είμαι εξαιρετικά αισιόδοξη γιατί τα μηνύματα μας είναι καθαρά προς τους προοδευτικούς ψηφοφόρους. Και η ελπίδα των προοδευτικών ψηφοφόρων είμαστε εμείς. Υπάρχει μια κυριαρχία της δεξιά που τροφοδοτήθηκε από την πολιτική Τσίπρα κι εμείς είμαστε ανάχωμα στην παντοκρατορία της ΝΔ.
Όλοι έχουν συναίσθηση ότι πρέπει να σταθούν και να δώσουν τη μάχη. Τα ζητήματα είναι πολιτικά κι όχι προσωπικά. Όλοι αξιολογούνται, κι όσοι βάζουν τα προσωπικά πάνω από τη χώρα και την παράταξη θα κριθούν».

-Ακόμη κι ο κ.Σημίτης δήλωσε έκπληκτος από την συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ κι ο κ.Ανδρουλάκης δήλωσε ανήσυχος
«Είμαι πρόεδρος και έκανα μια επιλογή… Δεν συναποφασίζουμε. Σέβομαι τον κ.Σημίτη, τον έχω στηρίξει σε όλα τα ανήθικα και ανέντιμα έχουν ακουστεί εις βάρος του, αλλά δεν είναι πρόεδρος κι ο κ. Ανδρουλάκης είναι Ευρωβουλευτής και περιμένουμε να κάνει τη δουλειά του στην Ευρωβουλή. Άλλος είναι πρόεδρος και άλλος έχει την ευθύνη την οποία αναλαμβάνω. Κι όποιος θολώνει αυτό το μήνυμα έχει μεγάλη ευθύνη γιατί αυτό που έγινε ήταν μόνο την αρχή. Κι όποιος δημιουργεί εσωστρέφεια και πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ εμποδίζει το οριστικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γινόμαστε εμείς ουρά του ΣΥΡΙΖΑ…»

-Καταλαβαίνω ότι προειδοποιείτε με διαγραφές όσους ξεκινήσουν κύκλο εσωστρέφειας
«Δεν ξεκινάω ένα αγώνα με διαγραφές, αλλά με ξεκαθάρισμα για το που βρισκόμαστε. Κανένας δεν θα παίξει με την παράταξη».

-Υπάρχει μια αίσθηση ότι το ΚΙΝΑΛ με την απομάκρυνση Βενιζέλου στρίβει προς τα αριστερά για μια ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ κι απομακρύνεται μια ενδεχόμενη συνεργασία με ΝΔ…
«Είναι λίγο αλαζονικό να δίνουμε τη μάχη όλα αυτά τα χρόνια εναντίον αυτής της κυβέρνησης και να υποστηρίζει κάποιος, γιατί ο ίδιος επέλεξε να φύγει, ότι θα αλλάξουμε γραμμή πλεύσης. Έχουμε αποφάσεις συνεδρίου κι είναι ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε ο πραγματικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε οριστικό τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η μεγάλη αναγκαιότητα αυτή την ώρα είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Που δεν θα έχει το Ρουβικώνα στο δρόμο, δεν θα καίει την Αθήνα και θα μπορεί να συνεννοηθεί για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου».

-Αποκλείεται να είστε εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος λοιπόν;
«Εγώ μιλώ με βάση τα δεδομένα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανη κυβέρνηση και δεν αξίζει να είναι αντιπολίτευση. Κι αν παραμείνει σημαίνει ότι μπορεί να επανέλθει κι ας το συνειδητοποιήσουν όσοι λένε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν είναι χρήσιμο. Μ’ αυτόν τον πολιτικό αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ με χωρίζουν πολλά».

-Δεν μου ξεκαθαρίσατε αν είστε εν δυνάμει εταίρος της ΝΔ αν δεν έχει αυτοδυναμία…
«Αυτό θα ξεκαθαρίσει την επόμενη μέρα των εκλογών και όχι σήμερα. Δεν μπορούμε τώρα να ξεκαθαρίσουμε ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Οι κάλπες δεν στήνονται για πλάκα, αλλά για να μιλήσει ο ελληνικός λαός και κανένα κόμμα δε μιλάει από πριν για συνεργασίες. Έχουμε πρόγραμμα και όλοι ξέρουν τι θέλουμε για τον τόπο».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/agriepse-i-fofi-gennimata-ego-eimai-arhigos

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα