Αγνοείται ρωσικό υποβρύχιο με 4 πυραύλους cruise στο Λίβανο εν μέσω έντασης Ρωσίας-ΗΠΑ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το ψάχνει εδώ και μία εβδομάδα το ΝΑΤΟ

(Ανανέωση – 12:41) Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, την οποία επικαλείται το INTELSky, το ΝΑΤΟ ψάχνει εδώ και μία εβδομάδα το ρωσικό υποβρύχιο, το οποίο όμως επικοινωνεί κανονικά με τις ρωσικές αρχές. 

Κάτι που πιθανότατα επιβεβαιώνει το σενάριο που θέλει τους Ρώσους να κάνουν μία επίδειξη δύναμης, δείχνοντας πως τα υποβρύχια τους μπορούν να εξαφανιστούν από τα αμερικανικά ραντάρ.

 

 


Εν μέσω διπλωματικής έντασης ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ, μετά και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, έρχεται μία ακόμα σημαντική εξέλιξη, η οποία όμως προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από τη Μόσχα. 

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ αγνοείται ρωσικό υποβρύχιο με 4 πυραύλους cruise με βάρος κεφαλής έως 500 κιλά ανοικτά του Λιβάνου και προς τις ακτές του Ισραήλ.

Το στίγμα του χάθηκε στα ανοικτά των ακτών του νότιου Λιβάνου προς τις ακτές του Ισραήλ από την αμερικάνικη πλατφόρμα επιτήρησης, P-8A Poseidon.

Οι αναζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από πολεμικά πλοία ΗΠΑ και Ισραήλ. H πληροφορία αναφέρεται από το INTELSky που είναι παρατηρητήριο εναέριου χώρου κινήσεων πολεμικών αεροσκαφών κλπ.

Να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη πληροφόρηση από επίσημη ρωσική πηγή.

Φυσικά είναι άγνωστο εάν το συγκεκριμένο συμβάν συνδέεται με την όξυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, ή απλώς συνέπεσε χρονικά.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε χαρακτηρίσει «φονιά» τον Ρώσο ομόλογο του, με τον Πούτιν να του απαντάει χθες με ένα σαρκαστικό «καλή υγεία». 

Πιθανό είναι να πρόκειται και για τρικ των Ρώσων καθώς σήμερα γιορτάζουν την Ημέρα του Υποβρυχίου και μπορεί αν ήθελαν να το «γιορτάσουν» με το να «εξαφανίσουν» από τα αμερικανικά ραντάρ ένα υποβρύχιο.

Πριν μερικές μέρες είχε επίσης κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι σε αυτήν την περιοχή περίπου είχε γίνει ναυμαχία ρωσοαμερικάνικη με υποβρύχια τo 2019.

Η είδηση για την εξαφάνιση του υποβρυχίου επιβεβαιώνεται και από το λιβανέζικο μέσο το έγκυρο tayyar.

Τι αναφέρει το λιβανέζικο μέσο almayadeen: «Ο ισραηλινός ιστότοπος “rotter.net” ανέφερε στις 17/3/21, σύμφωνα με ξένη έκθεση, ότι το υποβρύχιο ROSTOV-NA-DONU, το οποίο πίεσε τους Βρετανούς πριν από ένα μήνα, και διέσχισε το Στενό του Γιβραλτάρ πριν από μια εβδομάδα, εξαφανίστηκε χθες, Τετάρτη, από την αμερικανική επιτήρηση στα ανοικτά των ακτών της κατεχόμενης Παλαιστίνης, προσθέτοντας, “Οι αναζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Με αμερικανικά και ισραηλινά πολεμικά πλοία.”»

Το υποβρύχιο συνόδευσε το πλοίο “Professor Morrow” και πέρασε τον τελευταίο μήνα στα ανοικτά της Αγγλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υποβρύχιο KILO μεταφέρει 4 cruise πυραύλους με βάρος κεφαλής έως 500 κιλά και συμμετείχε στον βομβαρδισμό των δυνάμεων του ISIS το 2015.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι δεν σχολιάζει δυτικές αναφορές σχετικά με την εξαφάνιση του υποβρυχίου “Ροστόφ” στη Μεσόγειο.

Με τη σειρά του, ο εμπειρογνώμονας στη θάλασσα Igor Kordin αποκάλυψε ότι το υποβρύχιο “Rostov” έχει υψηλές δυνατότητες μυστικότητας και ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να το αναζητήσει όσο μπορεί.

Πάντως σύμφωνα με το ίδιο μέσο για πρώτη φορά η πληροφορία διακινήθηκε από ισραηλινή πηγή.

Ρώσικο μέσο στις 13/3/21 αναφέρει ότι «επί 24 ώρες αεροπλάνα ανθυποβρυχιακά αμερικάνικα P-8A Poseidon, που έχουν απογειωθεί από τη ΝΑΤΟικη βάση στη Sigonella,στην Ιταλία και πήγαν να παρακολουθήσουν περιοχή της Αν Μεσογείου ΝΑ της Κύπρου. Ρώσοι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή δραστηριότητά τους σχετίζεται με τον εντοπισμό υποβρυχίου στόλου της Μαύρης Θάλασσας που έφυγε από Ταρτούς της Συρίας για να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά με τη σειρά του το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) κι τη συνοδεία του ή γενικότερα αυτή δράση των αεrοπλάνων να ελευθερώσουν τη θάλασσα από οποιοδήποτε υποβρύχιο. Η ρωσική πηγή καταλήγει ότι την αλήθεια δεν θα την μάθουμε ποτέ από τις 2 εμπλεκόμενες πλευρές».

Στις 14.3.21 ένα άλλο μέσο στρατιωτικό αγγλόφωνο αυτό ότι «στρατιωτική αμερικάνικη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τον εντοπισμό του ρωσικού υποβρυχίου ” ROSTOV-NA-DONU ” που δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν οι Αμερικανοί όταν έφυγε από το λιμάνι της Ταρτούς. Αυτό ανησύχησε την αμερικάνικη στρατιωτική ηγεσία καθώς το σήμα εξαφανίστηκε σε μια κρίσιμη στιγμή όπου ένα άλλο αμερικάνικο αεροπλανοφόρο έμπαινε στα νερά της Μεσογείου. Αργότερα έγινε γνωστό πως παρόμοια τέτοια επιχείρηση δεν έγινε μόνο από τον αμερικάνικο στρατό αλλά κι από τις ΝΑΤΟικές αεροπορικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να εντοπίσουν το ρώσικο υποβρύχιο…»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/971585_hathike-rosiko-ypovryhio-me-4-pyrayloys-cruise-sto-livano-en

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα