Αγκυρα για Κυπριακό: «Η Γενεύη ενδέχεται να μην είναι ο τερματικός σταθμός»

6/1/17 | 0 | 0 | 538 εμφανίσεις

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ

meta-to-kypriako-sthn-prw8ypoyrgikh-atzenta-ta-valkania-thumb-large-thumb-large

Η τουρκική κυβέρνηση μεταβιβάζει ένα σημαντικό μήνυμα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα δια μέσου της ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), το οποίο επισκέφθηκε τις προηγούμενες ώρες την τουρκική πρωτεύουσα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την οπτική γωνία της Άγκυρας, η Διάσκεψη της Γενεύης ενδέχεται να μην αποτελέσει τον τερματικό σταθμό στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού Ζητήματος. Στην Γενεύη ενδέχεται να καταγραφούν σημαντικές εξελίξεις και συγκλίσεις που θα ανοίξουν τον δρόμο για μια τελική διάσκεψη κατά το επόμενο διάστημα.

Σχετικές δηλώσεις έρχονται από τον αρχηγό του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχιουμαν, ο οποίος μιλώντας στο Μπαϊρακ επισημαίνει ότι η λύση του Κυπριακού στην Γενεύη αποτελεί την ελπίδα και την ευχή της τουρκικής πλευράς. Ωστόσο, το Σχέδιο Β΄ της τουρκικής πλευράς προβλέπει την σύγκλιση μιας νέας διάσκεψης στο μέλλον με βάση τις συγκλίσεις και την πρόοδο που θα σημειωθούν στην Γενεύη.

Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες πληροφορίες από την Άγκυρα δείχνουν ότι το τουρκικό Προεδρικό ήταν αυτό που τελικά δεν επέλεξε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία του ΡΤΚ. Η αντιπροσωπεία τελικά συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον αρμόδιο υπουργό για θέματα της Κύπρου της Τουρκίας. Επίσης, είχε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας.
“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/1/21 | (0 σχόλια)
    Εκ της Συντακτικής Ομάδας. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την επανάληψη της ιστορίας στο διάβα των αιώνων. Δε γνωρίζουμε ποιες από αυτές ευσταθούν, μα αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι το 2020, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τη Μάχη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας