Αγκέλα Σάλεχ: Η έγκαιρη διεξαγωγή των εκλογών στη Λιβύη είναι το βασικό βήμα προς την έξοδο των τουρκικών δυνάμεων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Έτσι θα φύγουν οι Τούρκοι από τη Λιβύη

Η πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης, Αγκέλα Σάλεχ δήλωσε ότι η έγκαιρη διεξαγωγή των λιβυκών εκλογών και η εκλογή νέου Προέδρου είναι ένα «βασικό βήμα» προς την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από τη χώρα.

Σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia, ο Σάλεχ είπε ότι ο κύριος λόγος για την επιμονή της Τουρκίας να παραμείνει στη Λιβύη είναι η συμφωνία που συνήψε η «παράνομη» κυβέρνηση Al-Sarraj με την Άγκυρα.

«Απορρίψαμε αυτή τη συμφωνία και τη θεωρήσαμε ως παράνομη. Ωστόσο, το θέμα θα λυθεί μόνο εκλέγοντας νέο Λίβυο Πρόεδρο», τόνισε ο Σάλεχ.

«Ο εκλεγμένος Πρόεδρος θα μπορεί να κάνει σοβαρά βήματα σχετικά με την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από τη Λιβύη. Η εκλογή νέου Προέδρου είναι πολύ σημαντική επειδή μπορεί να ενώσει τους κρατικούς θεσμούς και τον στρατό», εξήγησε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία προσπαθεί να «ανακατέψει την τράπουλα» σε μια προσπάθεια να αποκτήσει κι άλλα κέρδη.

Σημείωσε ότι οι υπεύθυνοι για τη μη επίτευξη μιας ενιαίας συνταγματικής βάσης για τη διεξαγωγή των εκλογών «είναι εκείνοι που δεν θέλουν η Λιβύη να φτάσει στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα αποχωρήσουν από την πολιτική σκηνή της Λιβύης μετά την εκλογή νέας εκτελεστικής αρχής».

Ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου τόνισε ότι η έγκαιρη διεξαγωγή των εκλογών «είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση που περνά η χώρα». Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί τις εκλογές και να τιμωρεί όσους παρεμποδίζουν τις εκλογές.

Ο πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι ο νόμος για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Πρόσθεσε ότι κάθε Λίβυος πολίτης που «πληροί τους νόμιμους όρους» έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν θα αποκλειστεί εκτός από το νόμο και το σύνταγμα.

Ο Σάλεχ επεσήμανε ότι η “αρνητική” εξωτερική παρέμβαση στη κρίση της Λιβύης είναι ο κύριος λόγος για την αποτυχία της Διάσκεψης της Γενεύης και την αποτυχία επίτευξης μιας ενιαίας συνταγματικής βάσης.

Προειδοποίησε ότι εάν η κυβέρνηση αδυνατεί να διεξαγάγει τις εκλογές, «θα υπάρξει παρέμβαση για να διορθωθεί το λάθος και θα παρουσιαστεί ένα εναλλακτικό σχέδιο».

Ο Σάλεχ επιβεβαίωσε επίσης την υποστήριξή του στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Πηγή: libyareview.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα