Αγγελοχώρι, το φρούριο του Μεγάλου Εμβόλου

10/2/17 | 1 | 0 | 2,474 εμφανίσεις

Θεσσαλονίκη, Αγγελοχώρι, το φρούριο του Μεγάλου Εμβόλου, (Μεγάλο Καραμπουρνού), ιδιαίτερα αξιόλογο οχυρωματικό έργο, κτίσθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από Αυστρογερμανούς μηχανικούς, από το 1998 διατηρητέο μνημείο, αναμένει ακόμα την αποκατάσταση και αξιοποίησή του.

 

 

Category: Ειδησεις, Πολιτισμός

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ Α Ν says:

    Για να αποκατααταθει αυτο το σπουδαιο στρατιωτικο φρουριο, θελει,περιπου, ενα σημερινο προυπολογισμο. Δοξαστηκε το 1912 και φαινεται οτι απο τοτε θελουμε να ξεχασουμε την Ιστορια του . Παλι καλα , που ”στεφανωνουμε” τον ναυαρχο Βοτση στον Λευκο Πυργο. Αφου δεν το ”χρεωθηκε”καμια Αρχαιολογικη Αρχη, ηταν δεδομενη η ληθη και η εγκαταλειψη του . Για αλλα -ασημαντοτερα- ενδιαφερεται το Κεντρικο Αρχαιολογικο Συμβουλιο (Κ.Α.Σ), που διακοπτει και εργα υποδομης-ΜΕΤΡΟ ,αλλα μονο της Θεσ/νικης- και στερει, κοντα δυο γενηες τωρα να το απολαυσουν , οπως οι Αττικεις και οι κατοικοι ολων των μεγαλουπολεων ολων των κρατων της Γης. Τετοια πιστη στο καθηκον και θεραπεια της επιστημης τους, δεν παραστηρειται πουθενα αλλου στο Ελληνικο δημοσιο-κρατος. Να ειναι καλα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/9/20 | (3 σχόλια)
    Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας