Αγαπητή κ. Παναγοπούλου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

Τρίτη 07 Μαΐου 2019, 00:02

Αγαπητή κ Παναγοπούλου,

να με συμπαθάτε, αλλά δεν λειτουργεί έτσι η Δημοκρατία. Είναι προφανές ότι δεν το ξέρετε. Γιατί, όπως και οι υπόλοιποι ζάπλουτοι, δεν τη χρειάζεστε τη Δημοκρατία. Τα προβλήματά σας τα λύνετε δια του πλούτου. Τον οποίο, όμως, σας επιτρέπει να κατέχετε νόμιμα η νομολογία της Δημοκρατίας. Λεπτομέρειες. Ο κ Τσίπρας δεν είναι ο μόνος κουρασμένος πρωθυπουργός. Ο προηγούμενος έχασε το μάτι του για να μη σταματήσει να εργάζεται. Δεν έτυχε της φιλοξενίας σας.

Προσωπικώς σας εκτιμούσα για τη στιβαρή και ευφυή στάση σας για τη σωτηρία του συζύγου σας από τα χέρια των απαγωγέων του πριν χρόνια. Κινηθήκατε έξω από τις νόρμες της αστυνομικής αφέλειας και δυσκαμψίας και πετύχατε τα βέλτιστο για το σύντροφό σας. Σταθήκατε πραγματικός σύντροφος, πράγμα σπάνιο για τον κύκλο των ζάπλουτων.

Η συνέντευξή σας για τον κ Τσίπρα, που φιλοξενήσατε στη θαλαμηγό σας το περασμένο καλοκαίρι με χάλασε. Πιο σωστά, με προσγείωσε. Και με απογοήτευσε. Μου είναι αδύνατον να συνδυάσω την ευφυΐα του μακαρίτη συζύγου σας και τη δική σας με τον θαυμασμό που έτρεφε και που τρέφετε κι εσείς για έναν πασιφανή ψεύτη και απατεώνα.

Μου είναι αδύνατο να συνδέσω την κρίση ενός πετυχημένου πλοιοκτήτη, που χρειάζεται πρόσθετη ευστροφία για να επιβιώσει στον κλάδο, και μιας, παραπάνω από συντρόφου, πραγματικά οξυδερκούς συνοδοιπόρου του σαν κι εσάς, με την μεγάλη συμπάθεια και τη μεγάλη εκτίμηση που λέτε ότι τρέφετε και τρέφατε για τον κ Τσίπρα.

Ο κ Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα ένα πολιτικό λαμόγιο. Δεν υπάρχει ψέμα που να μην έχει πει στον ελληνικό λαό. Είτε ως εξαγγελία είτε ως περιγραφή γεγονότων. Επιπλέον, είναι ο πιο διχαστικός πρωθυπουργός από εποχής Παπαδόπουλου. Διχάζοντας το λαό, όχι τις πολιτικές δυνάμεις μόνο. Επιπλέον, είναι ο πιο ανίδεος και ανίκανος στη διαχείριση της οικονομικής, εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής. Ήδη, εσείς είχατε για υπουργό του γύρω από τα συμφέροντά σας τον κ Κουρουμπλή! Με το χέρι στην καρδιά: Ήταν χρήσιμος για τη ναυτιλία; Όχι για σας. Για τη ναυτιλία.

Φυσικά, ο πλούτος σας είναι υπεράνω πολιτικής. Για την ακρίβεια, ο επιχειρηματικός σας περίγυρος είναι ο εργοδότης της πολιτικής. Το βλέπουμε με όλους τους κεφαλαιούχους που αγκαλιάζουν την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά πιο θερμά από όλες του κ Τσίπρα. Αναρωτιόμαστε γιατί τόση αγάπη. Αλλά, το έχουμε δει. Αλίμονο στους πολιτικούς που δεν δέχονται το ρόλο του υπαλλήλου ή του «παιδιού που είναι κουρασμένο, το καημένο».

‘Όπως λέτε στη συνέντευξή σας για τις διακοπές του κ Τσίπρα στη θαλαμηγό σας, «ο Αλέξης ο Τσίπρας είναι φίλος». Να με συμπαθάτε κυρία Παναγοπούλου, αλλά οι εν ενεργεία πρωθυπουργοί δεν δικαιούνται να έχουν φίλους επιχειρηματίες. Δεν είναι ούτε δικό σας δικαίωμα ούτε του κ Τσίπρα. Γιατί αν αύριο, ό μη γένοιτο, εμπλακείτε με οποιονδήποτε τρόπο σε διαγωνισμούς, προμήθειες, αγοραπωλησίες, φορολογίες, μεσολαβήσεις, επιχειρηματικά deals, που έχουν οποιαδήποτε σχέση με το ελληνικό κράτος, ή και σε προσωπικές υποθέσεις που αφορούν σε οποιονδήποτε τομέα δημόσιας υπηρεσίας, οι ανταγωνιστές, αντιμαχόμενοι, με οποιονδήποτε τρόπο εμπλεκόμενοι δημόσιοι λειτουργοί, πρέπει να είναι βέβαιοι ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ. Τους λόγους δεν χρειάζεται να σας τους εξηγήσω.

Για σάς αρκεί η πίστη ότι ο εκλιπών σύζυγός σας και σεις είσαστε άμεμπτοι και ηθικοί. Δεν το αμφισβητώ. Για τη Δημοκρατία, όμως, και την ισοπολιτεία, κι εσείς κι εγώ είμαστε εξ ίσου άμεμπτοι και αξιοσέβαστοι, αλλά… Αλλά, υπό τις προϋποθέσεις των νόμων. Όχι, όπως το διατρανώνετε, «επειδή το λέτε εσείς». Με κριτήριο «την πατριαρχία, την εργοδοσία και την ευθυκρισία». Αυτά είναι τα δικά σας, απολύτως υποκειμενικά κριτήρια. Δεν αρκούν στη Δημοκρατία.

Ο πρωθυπουργός μιας χώρας είναι κοινό κτήμα των πολιτών. Δεν δικαιούται να κινείται εν κρυπτώ. Δεν είναι ούτε στάρ ούτε σελέμπριτι. Και όλοι οι πρωθυπουργοί μέχρι σήμερα κοινοποιούσαν τους προορισμούς των διακοπών τους, γιατί έτσι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν! Τους υποχρεώνει η ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Η διαφάνεια. Και η ισοπολιτεία. Και σας διαβεβαιώ, ότι οι περισσότεροι πρωθυπουργοί ήταν πολύ πιο κουρασμένοι από τον εκλεκτό σας κ Τσίπρα. Ο οποίος θα ήταν πιο ξεκούραστος αν ξόδευε περισσότερο χρόνο για τη διακυβέρνηση της χώρας και λιγότερο για τις ίντριγκες εναντίον των αντιπάλων του και για τις μικροπολιτικές μηχανορραφίες, με τις οποίες σπαταλάει το χρόνο για τον οποίο τον πληρώνουμε όλοι.

Το κωμικοτραγικό στη συνέντευξή σας είναι ότι χαρακτηρίζετε τον δικιολογημένο θόρυβο για τη φιλοξενία του κ Τσίπρα ως «γελοίο» και προεκλογικό εξυπηρέτημα κάποιων σε προεκλογική περίοδο! Είναι προφανές ότι δεν ξέρετε τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται σε μια Δημοκρατία. Ο κ Πάγκαλος παύθηκε από υπουργός για μια συνύπαρξη στο κότερο του κ Κόκκαλη στη Τζια. Ανοησίες των πολιτικών, ε;

Για να υπερασπιστείτε την προθυμία του κ Τσίπρα να φιλοξενηθεί στη θαλαμηγό, αν και διαπρύσιος εχθρός της πλουτοκρατίας ως αριστερός, υποστηρίξατε ότι ο εκλιπών κ Παναγόπουλος « ήταν ένας διεθνής άνθρωπος, ένας Έλληνας, και δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά». Επιχειρηματολογώντας ότι «αυτά είναι για τις ποδοσφαιρικές ομάδες»! Και με αγανάκτηση είπατε ότι αυτά είναι ντροπή: «Καίγεται η Ελλάδα και ασχολούμαστε με τρίχες».

Αναρωτήθηκα αν αυτές τις απόψεις σας τις έχετε συζητήσει με τον κ Τσίπρα και αν συμφώνησε μαζί σας. Γιατί όλη του η στάση, η πολιτική και η φρασεολογία στηρίζεται ακριβώς στο δίπολο αριστερά- δεξιά. Το οποίο φροντίζει μάλιστα να πυροδοτεί, οξύνοντάς το συγκρουσιακά. Αναρωτήθηκα αν σας είπε ότι πιστεύει πως «αυτά είναι για ποδοσφαιρικές ομάδες». Γιατί αν το πιστεύει μας δουλεύει κανονικά εδώ και χρόνια. Αν πάλι δεν το πιστεύει, δουλεύει εσάς κ Παναγοπούλου.

Τέλος, υποστηρίζετε την εκτίμηση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, γιατί, όπως λέτε, «είναι ικανότατος να σώσει τη χώρα και την έσωσε. Από εκεί που τον οδήγησαν άλλοι, οι οποίοι κάνουν κριτική». Ίσως δεν ήσασταν στη χώρα το 2015, που αντί να μας βγάλει από τα δύο μνημόνια ο ευνοούμενός σας μας έβαλε σε ένα τρίτο φεσώνοντας τους πολίτες με επιπλέον 100 δις βάρη για 60 χρόνια. Διώχνοντας μια κυβέρνηση που μας έβγαζε από τα μνημόνια. Ίσως επίσης να μην θίχτηκαν τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ πλούτη ή να μην σας έχει στοιχίσει τη ζωή ή την περιουσία η ακόμα και σήμερα ισχύς των capital controls στη χώρα!

Είναι φανερό, αγαπητή κ Παναγοπούλου, ότι μιλάτε από τη θέση του χρηματοκιβωτίου σας. Και των προσωπικών ή επιχειρηματικών αντιπαλοτήτων σας με κάποιο πολιτικό παρελθόν. Δηλαδή, με πολιτικό παραμορφωτικό φακό. Όχι με τα μάτια ενός αντικειμενικού Έλληνα.

Γιατί, καταλήξατε στη συνέντευξη με την αγανακτισμένη προτροπή ότι «κάπου πρέπει να σταματήσουν αυτές οι μικρότητες, οι μικροκομματικές διαφορές. Δεν είμαστε ποδοσφαιρικές ομάδες. Είμαστε πολίτες και έχουμε ευθύνη να σώσουμε αυτόν τον τόπο».

Αφού είσαστε τόσο φίλη με τον κ Τσίπρα θα ήταν χρησιμότερο για το λαό αν αντί να τον φιλοξενείτε στη θαλαμηγό σας του επαναλαμβάνατε τα παραπάνω λόγια κάθε μέρα στις διακοπές του. Γιατί, αυτός είναι ο ενορχηστρωτής των διχαστικών διαφορών, μέχρι και του αποκλεισμού των άλλων κομμάτων ακόμα και από την απλή ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τη χώρα. Εκτός αν στις συναναστροφές σας παριστάνει το μισοκακόμοιρο θύμα αλλότριων δυνάμεων. Είναι ικανός.

Αλλά, κι εσείς κ Παναγοπούλου, σύμβουλός του είσαστε. Και άνθρωπος που επιβιώνει στο υπεραπαιτητικό λιμάνι. Είναι δυνατόν να σας έχει παραμυθιάσει ένας αδαής 40χρονος; Αναρωτιέμαι. Γιατί δείχνετε πολύ ευφυέστερη.

Με εκτίμηση

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Γιατί, όπως και οι υπόλοιποι ζάπλουτοι, δεν τη χρειάζεστε τη Δημοκρατία. Τα προβλήματά σας τα λύνετε δια του πλούτου. Τον οποίο, όμως, σας επιτρέπει να κατέχετε νόμιμα η νομολογία της Δημοκρατίας”

    Να με συμπαθείς, Γιώργη, αλλά δεν βγάζω νόημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα