Αίτημα για αλλαγή του ονόματος του Κοσσυφοπεδίου

20/2/21 | 0 | 0 | 296 εμφανίσεις

«Καθώς το Κοσσυφοπέδιο γιορτάζει την 13η επέτειο της ανεξαρτησίας του, ξεκίνησε μια αναφορά για την αλλαγή του ονόματος του νεότερου κράτους στην Ευρώπη», γράφει κοσοβάρικο δημοσίευμα.

Ο Άρτιν Αχμέτι, που ζει στη Γερμανία, υπέβαλε αίτηση για αλλαγή του ονόματος του Κοσσυφοπεδίου σε «Dardani»/«Δαρδανία», όπως σημειώνεται.

Ο Αχμέτι υπέβαλε την ηλεκτρονική αναφορά προς τη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, ενώ είπε ότι το όνομα «Δαρδανία» για το Κοσσυφοπέδιο έχει τεκμηριωθεί για περισσότερα από 3200 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Αχμέτι, το «Kosovo» είναι ένα σλαβικό όνομα και δεν έχει καμία σχέση με τους Αλβανούς και ονομάστηκε τον XIX αιώνα, όπως αναφέρει το Zeri.info.

«Το όνομα Κοσσυφοπέδιο δεν είναι ένα όνομα που αξίζει για τους Αλβανούς της Δαρδανίας. Το πραγματικό όνομα πρέπει να είναι η Δαρδανία. Το όνομα Dardan και οι Dardanians προέρχονται από τη μάχη του Καντές το 1272 π.Χ.

»Άρα είναι ένα τεκμηριωμένο όνομα 3290 ετών, ενώ το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα σλαβικό όνομα χωρίς καμία σχέση με τους Αλβανούς, το οποίο αποφασίστηκε τον XIX αιώνα από τους Ρώσους να εγείρει σέρβικους ισχυρισμούς ότι ήταν  μια περιοχή που ήταν εντελώς σερβική λόγω του ονόματος».

Το αίτημα της αλλαγής του ονόματος έχει μέχρι στιγμής περισσότερες από 600 υπογραφές.

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο