Έχω γνωρίσει πολλούς “χρήσιμους ηλίθιους”… Αλλά σαν τον Χρήστο Ροζάκη όχι: Συνειδητός πλασιέ των θέσεων του τουρκικού Αττίλα εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, HELLAS JOURNAL

Ειλικρινά δεν περίμενα ότι ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Ροζάκης, θα είχε τόσο θράσος για να επανέλθει στην άθλια επίθεση του εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου, επειδή αρνούνται να ξεπουλήσουν την Πατρίδα τους στους ισλαμιστές του Ταγίπ Ερντογάν.

Με θράσος χιλίων πιθήκων, ο και υπηρετήσας στη θέση του υφυπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας, κατέφυγε στη φιλόξενη -για τέτοιες απόψεις- κυπριακή εφημερίδα Πολίτης, της οποίας ηγείται ο παλιός φίλος Διονύσης Διονυσίου, για να ισχυριστεί ο απαράδεκτος αυτός «χρήσιμος ηλίθιος» ότι:

  • Η δήθεν στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κραν Μοντανά απαλλάσσει την Ελλάδα από τις ενοχές που τις προκαλούσε ο δικός της ρόλος στην περίοδο της δικτατορίας στο κυπριακό πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, που οδήγησε την Τουρκία με αυτήν την πρόφαση στην κατάληψη του βόρειου τμήματος του νησιού και, μεταγενέστερα, στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Να τον διορθώσω, πριν συνεχίσω. Δεν ήταν κυπριακό το πραξικόπημα. Ήταν αποτρόπαια πράξη της Χούντας των Αθηνών και υλοποίηση της συμφωνίας με τους Τούρκους και τους Αμερικάνους για να ακολουθήσει η εισβολή του Αττίλα…

Εκτός του ότι ψεύδεται ασύστολα διότι στο Κραν Μοντανά ήταν οι Τούρκοι που διέλυσαν τις διαπραγματεύσεις και έφυγαν -όπως αποκαλύπτουν τα απόρρητα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών που αποκαλύψαμε και δεν διαψεύστηκαν από κανένα- καταφεύγει στην πιο έωλη κατηγορία που έχουμε ακούσει ποτέ για το Κυπριακό, για να δικαιολογήσει την απίστευτη και απύθμενη γκάφα του.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ο κ. Ροζάκης που διετέλεσε και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξυπηρετεί συνειδητά το ανθελληνικό αφήγημα της Τουρκίας εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου. Και γι’ αυτό, πρέπει να απαιτήσουμε να τον καταδικάσουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου και να πάρουν θέση όλα τα ελληνικά κόμματα.

Πρώτα απ’ όλα, αυτός ο «χρήσιμος ηλίθιος» της Τουρκίας, δεν αντιλαμβάνεται ότι το έγκλημα της Χούντας των Αθηνών εναντίον της Κύπρου, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ΠΟΤΕ όσα χρόνια και να περάσουν. Τελεία και παύλα. Ήταν καθαρή προδοσία, όπως αποκάλυψε και στο εξαιρετικό βιβλίο του ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς.

Πως τόλμησε αυτός ο απαράδεκτος υφυπουργός του Κώστα Σημίτη, να ισχυριστεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε άλλη φάση στην κυπριακή ιστορία, η οποία είναι πιο αποκρουστική από το διπλό έγκλημα: το αντιμακαριακό πραξικόπημα και την άνανδρη τουρκική εισβολή.

Είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη των δηλώσεων του, ότι ο άνθρωπος βρίσκεται σε αντικυπριακή παράκρουση. Αυτό είναι το πρώτο. Και το δεύτερο και πιο λυπηρό είναι ότι δεν έχει ιδέα τι εκστομίζει το στόμα του. Αφήνει τη γλώσσα του να πηγαίνει περίπατο χωρίς καν να την ελέγχει. Υποθέτω ότι αδυνατεί να την ελέγξει, μία κατάσταση που απαιτεί άμεση ιατρική παρακολούθηση.

Θα ήταν πολύ εύκολο να καταφύγω στο υβρεολόγιο που αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις σε τέτοιους αδιάντροπους ανθρώπους, αλλά δεν θα το πράξω, όχι από κανένα σεβασμό -ούτε σε αυτήν την ηλικία του. Θα χαθούν ακόμα και οι βρισιές που του αρμόζουν.

Γνωρίζω ότι οι τακτικοί μου αναγνώστες θα εκπλαγούν από το ύφος και τον τόνο του σημερινού κειμένου. Αλλά διακατέχομαι από δικαιολογημένη οργή. Ο Χρήστος Ροζάκης εκφράζει ξεκάθαρα τις τουρκικές θέσεις.

  • Και το ακόμα χειρότερο, τον πήραν στα χέρια τους τα μέλη του «κυπριακού λόμπι» των Αθηνών και καθοδηγούν κάθε του κουβέντα, ακόμα και κάθε του λέξη. Είναι τόσο ανόητοι αυτοί που τον χρησιμοποιούν. Τους γνωρίζουμε. Κάνουν πολύ καλά τη βρώμικη δουλειά του τουρκικού Αττίλα.

Ο θρασύτατος πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας απαιτεί από τους Ελληνοκύπριους και άλλες υποχωρήσεις προς όφελος των Τούρκων.

«Οι προϋποθέσεις -λέει ο Ροζάκης- για να μεταπειστεί η Τουρκία να εγκαταλείψει τα σχέδια δύο κρατών είναι πρώτα και κύρια η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποδεχθεί την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων, στη θέση της προτεινόμενης από την Τουρκία κυρίαρχης ισότητας».

Λένε οι σοφοί του χωριού ότι όταν έχεις τέτοιους φίλους δεν χρειάζεσαι τους εχθρούς. Η περίπτωση του, είναι εικόνα και ομοίωση της παραπάνω φράσης.

Ο Χρήστος Ροζάκης πρέπει να απολογηθεί στους Έλληνες της Κύπρου και να πάρει πίσω την αισχρή φράση του ότι λόγω της αποτυχίας συμφωνίας στο Κραν Μοντανά απαλλάσσει την Ελλάδα από τις ενοχές που τις προκαλούσε ο δικός της ρόλος στην περίοδο της δικτατορίας στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου.

Καταλήγοντας θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος ήταν ο ρόλος του στη διάρκεια της δικτατορίας. Μπορεί ο άνθρωπος να ήταν πιο …αντιστασιακός και από τον ήρωα των ηρών Αλέκο Παναγούλη και να τον αδικούμε…

ΕΝΑ ΜΑΚΡΥ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Διότι ο Ταγίπ Ερντογάν πρέπει επιτέλους να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο:

  • Είτε θα γίνει ένας πραγματικός σύμμαχος, όπως όλες οι υπόλοιπες χώρες-μέλη ή θα συνεχίσει να απειλεί τους γείτονες, με πρώτη την Ελλάδα, και φυσικά την Κύπρο, όπου η Τουρκία είναι χώρα κατοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα θέσει με σαφήνεια το Κυπριακό. Θα ζητήσει από τον Ερντογάν να αποδεχθεί τον διορισμό απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, θα υπογραμμίσει την αντίθεση του στα “δύο κράτη”, και θα μιλήσει για ενιαίο κράτος σε καθεστώς διζωνικής ομοσπονδίας. Είναι μία ορολογία, αν θέλετε, που εισήχθη στη διπλωματία τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε στους ομογενείς τα εξής:

«Εμμένουμε πλήρως στην ιδέα ενός ενιαίου κράτους που θα βασίζεται σε μια διζωνική ομοσπονδία. Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε την ιδέα μιας λύσης δύο κρατών. Αυτό δεν αποτελεί κάτι που θα το συζητήσουμε, τόνισε και σημείωσε:

Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής σε σχέση με την Κύπρο, η οποία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας.

Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι (με την Κυπριακή κυβέρνηση) όσον αφορά την προώθηση της ιδέας μιας ενωμένης Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτή τη γραμμή θα ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή συνάντηση, και με τα τωρινά δεδομένα θα λάβει αρνητική απάντηση από τον Ταγίπ Ερντογάν…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

https://hellasjournal.com/2023/09/echo-gnorisi-pollous-chrisimous-ilithious-alla-san-ton-christo-rozaki-ochi-siniditos-plasie-ton-theseon-tou-tourkikou-attila-enantion-ton-ellinon-tis-kiprou-video/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα