«Έχουν δυσανεξία στη διαφορετική άποψη», λέει ο Γεωργιάδης μετά το εμπάργκο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Να μποϊκοτάρουν τη σημερινή εκλογική βραδιά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και να μην εμφανιστούν σε εκπομπές του αποφάσισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως αντίδραση για το σχόλιο που έκανε χθες το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς μέσα από την εκπομπή του, για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ακύρωσαν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους στα πάνελ για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους προς τον πρόεδρο του κόμματος.

Η ενόχληση του Στέφανου Κασσελάκη στο σχόλιο του Γιώργου Αυτιά
Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε χθες τη δυσαρέσκειά του σχετικά με σχόλιο του δημοσιογράφου που αφορούσε στην ύπαρξη γυμναστηρίου στο κέντρο νεοσυλλέκτων στη Θήβα, όπου αναμένεται να παρουσιαστεί ο κ. Κασσελάκης προκειμένου να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία.

«Στη Θήβα υπάρχει ένα στρατόπεδο για νεοσύλλεκτους. Στο στρατόπεδο υπάρχει ένα γυμναστήριο. Ένας απόδημος επιστρέφει στην πατρίδα του και πηγαίνει να υπηρετήσει τη θητεία του. Ποια είναι η προφανής πρώτη ερώτηση στο μυαλό όλων; «Τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο γυμναστήριο;». Όχι, δεν είναι στο μυαλό όλων. Είναι στο μυαλό του κ. Αυτιά. Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα.Ο ΣΚΑΪ έδειξε σωστά εταιρικά αντανακλαστικά στην περίπτωση του κ. Χιώτη και τον καλώ να συνεχίσει, ξεριζώνοντας την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του.

Στο όνομα των νέων ανθρώπων που υφίστανται bullying στο σχολείο, στο στρατό, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο γυμναστήριο. Κυρίως όμως, στο όνομα όλων εκείνων που υπηρετούν τη θητεία τους και δεν ανέχονται την ιδέα στρατεύσιμων α’ και β’ κατηγορίας. Ο κ. Αυτιάς ας συνεχίσει να προσβάλλει με γελάκια και υπονοούμενα τους φαντάρους, το στράτευμα και τη νοημοσύνη μας από το σπίτι του», έγραψε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στο Facebook.

Η απάντηση του Γιώργου Αυτιά στον Στέφανο Κασσελάκη
Απαντώντας σήμερα μέσα από την εκπομπή του, ο κ. Αυτιάς τόνισε πως θέλει να μην έχει καμία συσχέτιση με τέτοιου είδους πρακτικές και πως 35 χρόνια στη δημοσιογραφία τιμά τους θεσμούς, όπως τιμά και τον θεσμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείωσε πως τέτοιου είδους διατυπώσεις δεν συνάδουν με τις αρχές του και ότι έχει σεβασμό για την προσωπικότητα και τη διαφορετικότητα κάθε ατόμου.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Αυτιά:

«Το σχόλιό μου σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό, όπως επικαλείται ο κ. Κασσελάκης. Μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση, καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου, τους κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου. Δεν συνάδει με την πολύχρονη πορεία μου στα Μέσα, δηλαδή να σέβεται τον άνθρωπο, την προσωπικότητά του και τη διαφορετικότητά του, να σέβεται τους θεσμούς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά και θεσμικά όργανα της πολιτείας και των κομμάτων, μηδέ εξαιρουμένου του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον οποίο σέβομαι θεσμικά, ανέκαθεν. Τριάντα πέντε χρόνια υπηρετώ τον πολίτη σε όλες τις πτυχές των διεκδικήσεων, πιστά, τηρώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.

Επαναλαμβάνω, μακριά από μένα τέτοιες διατυπώσεις ή δήθεν υπονοούμενα που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές μου, ούτε με τη δεοντολογία μου, ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου. Σεβασμός παντού και σε όλα. Και αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης. Αυτή λοιπόν είναι η δική μου τοποθέτηση. Μια ζωή αγωνιζόμαστε εδώ για τον κόσμο, αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Τριάντα πέντε χρόνια αυτή είναι η θέση μου, αυτή είναι η δήλωσή μου».

Μάλιστα πρότεινε στον κ. Κασσελάκη όποτε θέλει να πάει στην εκπομπή και να συζητήσουν για όλα.

Α. Γεωργιάδης για το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ:« Έχουν δυσανεξία στην διαφορετική άποψη και στην κριτική»
Θέση στην κόντρα Γιώργου Αυτιά και Στέφανου Κασσελάκη πήρε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπερασπίστηκε τον γνωστό δημοσιογράφο. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Γεωργιάδης, ως καλεσμένος της εκπομπής εκείνη την ημέρα, δεν διέκρινε πως το σχόλιο του δημοσιογράφου είχε κάποιο υπονοούμενο στην σεξουαλική του ταυτότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και σε προηγούμενα εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον Σκάι, επισημαίνοντας πως το κόμμα «έχει δυσανεξία στην διαφορετική άποψη και στην κριτική».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Α. Γεωργιάδη:
«Πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι ο @syriza_gr κήρυξε για πολλοστή φορά εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό @skaigr αυτή την φορά υποτίθεται λόγω του χθεσινού σχολίου του κ. Γιώργου Αυτιά το οποίο ο @skasselakis θεώρησε ομοφοβικό και ζήτησε, αρχηγός κόμματος ων, την απόλυση του δημοσιογράφου από την δουλειά του…όσοι αφελείς πίστεψαν ότι η εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του Σύριζα θα ήταν μια μετατόπιση προς την κανονικότητα αυτού του μορφώματος έλαβαν την απάντηση τους. Όπως έκαναν στον παρελθόν εμπάργκο στον @jpretenteris μετά στον Σκάϊ και μετά πάλι στον Σκάϊ κλπ πάλι τώρα τα ίδια ακριβώς. Έχουν δυσανεξία στην διαφορετική άποψη και στην κριτική. Αλλά οφείλω και ένα σχόλιο στο ζήτημα που προέκυψε με τον κ. Αυτιά.

Ήμουν παρών στην εκπομπή και το σχόλιο του είχε να κάνει με την συνεχή προβολή από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη των γυμναστικών του επιδόσεων και δεν είχε κανένα υπονοούμενο στην σεξουαλική του ταυτότητα. Αν ήταν αλλιώς θα το είχαμε καταλάβει οι παρόντες και ουδείς δεν ενοχλήθηκε. Μέχρι να κάνει την ανακοίνωση ο ίδιος ο αρχηγός του Σύριζα δεν το είχαμε προσέξει καν. Όπως όλοι μας ήμασταν μαζί με τον κ. Κασσελακη εναντίον της απαράδεκτης δήλωσης του κ. Μπέου έτσι τώρα πρέπει όλοι να μπούμε ασπίδα στην απαίσια απαίτηση ενός αρχηγού αριστερού κόμματος να χάσει ένας άνθρωπος την δουλειά του.

Η απόλυτη αντίθεση μας στην ομοφοβία και στις διακρίσεις δεν μπορεί να πάει στο άλλο άκρο και να οδηγήσει στην απώλεια της Ελευθερίας του Λόγου και στη δημοσιογραφική κριτική. Ο Άρειος Πάγος άλλωστε έχει νομολογίες ότι ειδικά οι πολιτικοί υποχρεούμεθα να δεχόμαστε ακόμη και προσβλητικά για μας σχόλια λόγω της ιδιότητας μας. Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να προστατέψει τον δημοσιογράφο κ. Αυτιά από την δημόσια προτροπή της απολύσεώς του και όλος ο Δημοκρατικός Πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και προτροπές. Ο Σύριζα για άλλη μία φορά έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο».

https://www.iefimerida.gr/politiki/adonis-empargko-skai-syriza”>«Έχουν δυσανεξία στη διαφορετική άποψη», λέει ο Γεωργιάδης μετά το εμπάργκο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ – iefimerida.gr</a></p>

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
26,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα