Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Στέργιος Θεοδωρίδης, συλλέκτης σπάνιων αντικειμένων του Πόντου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Στέργιος Θεοδωρίδης, ένας άνθρωπος της προσφοράς και της αγάπης για τον αλησμόνητο Πόντο και την Ανατολή, ένας μαχητής των ανθρωπίνων, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, συλλέκτης σπάνιων αντικειμένων για τη ζωή των Ελλήνων στον Πόντο, έφυγε σήμερα Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, σε ηλικία 58 χρόνων, τα ξημερώματα από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Τα δύο τελευταία χρόνια έδινε τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά την εμφάνιση μελανώματος, με αξιοπρέπεια και δεν σταμάτησε μέχρι τέλος τη δραστηριότητά του σε όλες τις εκφάσεις της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. 

THEODORIDIS.STERGIOS.PROSOPO

Ο Στέργιος Θεοδωρίδης, γεννήθηκε το 1961 στο Λευκώνα Σερρών και η αγάπη που έτρεφε για τον Πόντο ήταν πολύ μεγάλη. Συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του ποντιακού ελληνισμού για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της χειραφέτησης των λαών της Μικράς Ασίας, βρισκόταν δίπλα στα αδέλφια μας στον Πόντο, είχε σχέσεις με τους εκπροσώπους των μειονοτήτων στην Τουρκία, συμμετείχε σε εκδηλώσεις για την αναγνώριση της γενοκτονίας.

AGYRA.GENOKTONIA.PONTION.THEODORIDIS.STERGIOS.9.4.2016

Από τη συμμετοχή του Στέργιου Θεοδωρίδη στο συνέδριο για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής και στον Πόντο, που έγινε στην Άγκυρα

Ήταν συνεργάτης της μηνιαίας εφημερίδας ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, παραχωρώντας αφιλοκερδώς σπάνιες καρτ ποστάλ του Πόντου για δημοσίευση, εκ των συνυδρητών της ηλεκτρονικής σελίδας  https://pontosandaristera.wordpress.com/ προσπαθώντας πολύ να αναδείξει την προδευτική πλευρά του Ποντιακού Ζητήματος και συνεργάτης της εφημερίδας «ο δρόμος της αριστεράς».

Εδώ και δεκαετίες ο Στέργιος Θεοδωρίδης, ασχολήθηκε με τη συλλογή σπάνιων αντικειμένων για τον ιστορικό Πόντο, καρτ ποστάλ την χρονική περίοδο από τα τέλη του 18ου αιώνα έως τις αρχές του 20ου αιώνα, φωτογραφίες, χάρτες, σπάνια έγγραφα, χάρτες.

Τη συλλογή αυτή ο Στέργιος Θεοδωρίδης την ονόμασε «Εν Πόντω – Συμβολή στη Μνήμη, επιστολικά δελτάρια 1890 – 1920», και μεγάλο μέρος της συλλογής του και το 2014 παρουσίασε ένα μεγάλο μέρος της πλούσιας συλλογής του, στο Μουσείο Μπενάκη.

APTH.EDRA.PONTIAKON.SPOUDON.EGKAINIA.THEODORIDIS.STERGIOS.31.5

Ο Στέργιος Θεοδωρίδης, ξεναγεί στην θεματική έκθεση τον Ιβάν Σαββίδη χρηματοδότη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών, την ημέρα των εγκαινίων στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ

Επίσης μέρος της θεματικής έκθεσης, ο Στέργιος Θεοδωρίδης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων ίδρυσης της Επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσίασε την θεματική έκθεση «Η Παιδεία στον Πόντο», από την συλλογή του Στέργιου Θεοδωρίδου «Εν Πόντω – Συμβολή τη Μνήμη», που βρίσκονταν στην είσοδο της αίθουσας τελετών του ΑΠΘ.

Ο Στέργιος Θεοδωρίδης γεννήθηκε το 1961 στο Λευκώνα Σερρών, ήταν παντρεμένος με τη Γιάννα, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά τον Ιάσονα και τον Αλέξη. Ο Στέργιος Θεοδωρίδης, διατηρούσε λογιστικό γραφείο στο Γαλάτσι στην Αθήνα.

Η κηδεία του Στέργιου Θεοδωρίδη, αναμένεται να γίνει στην Αθήνα και ημέρα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διαβάστε στο ακόλουθο Link την συμμετοχή του Στέργιου Θεοδωρίδη στην εκδήλωση για τη γενοκτονία στην Άγκυρα

http://efxinospontos.gr/eidiseis/885-egine-stin-agkyra-i-imerida-o-nomos-trapezoyntas-kai-to-pontiako-zitima-ston-a-pagkosmio-polemo-kai-meta

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα