Έτοιμος ο Α.Σαμαράς να αποκαθηλώσει τον Μητσοτακισμό; – Προ εξελίξεων το κυβερνών κόμμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τριγμοί στο εσωτερικό της ΝΔ

Σοβαρούς τριγμούς αναμένεται να επιφέρει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η συνέντευξη του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στα Νέα του Σαββάτου.

Ο κ. Σαμαράς με τις απαντήσεις του ουσιαστικά αποστασιοποιείται από την κεντροαριστερή στροφή που επιχειρεί της ΝΔ (από την μετατροπή της σε ποτάμι όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει) και στέλνει μηνύματα με αποδέκτες τόσο στο μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς όσο και στην βάση του κόμματος. Ειδικά δε σε αυτή δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τα όσα αναφέρει ο τέως πρωθυπουργός στην συνέντευξη του ως προειδοποιητικές βολές.

Είναι φανερό πως στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος μαίνεται η μάχη μεταξύ πατριωτών και εθνοαποδομητών. Κανείς από την βάση και τα μεσαία στελέχη του κόμματος, κανείς από την Καραμανλική η την Σαμαρική πτέρυγα δεν βλέπει με καλό μάτι την Σημιτοποίηση – Ποταμοποίηση της ΝΔ με την υιοθέτηση θέσεων σε μια σειρά ζητημάτων – ειδικά στα εθνικά και τα κοινωνικά – που απέχουν πάρα πολύ από τις θέσεις αυτές που στήριξε το κόμμα στο παρελθόν και που εκφράζουν την συντηρητική του βάση. 

Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά. Θυμίζουμε την υπουργοποίηση Στυλιανίδη, ενός βασικού υποστηρικτή του σχεδίου Ανάν, στον φαντεζί θώκο του υπουργού κλιματικής αλλαγής, την κατ απαίτηση της αριστεράς δημόσιας ταπείνωσης Μπογδάνου για ένα θέμα που στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ και για το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπός Γιάννης Οικονόμου, απείλησε με διαγραφή τον βουλευτή, καθώς και την πρόσφατη υπερψήφιση από του ευρωβουλευτές του κόμματος της αναγνώρισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών παντού στην Ευρώπη.

Υπάρχει ακόμα μια μεγάλη σειρά ενεργειών και δηλώσεων που είναι πάρα πολλές για να χωρέσουν στον παρών κείμενο και που έχουν ενοχλήσει τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, κόσμος δεξιός κατά βάση συντηρητικών – πατριωτικών απόψεων, έχει αντιληφθεί ότι το καράβι έχει αλλάξει ρότα.

Δεν είναι τυχαίο που ο κ. Σαμαράς αποφασίζει να μιλήσει δυο μόλις ημέρες μετά την εμφάνιση του πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Έθνη κι ενώ οι Τούρκοι κοντεύουν να ζητήσουν τα πετρέλαια ανατολικά της Κρήτης και το μισό Αιγαίο. Στον ΟΗΕ για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάστηκε ενδοτικός και φοβικός  λέγοντας πως ζούμε διαρκώς με το casus belli πάνω από το κεφάλι μας.

Στην συγκεκριμένη ομιλία ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και  στο αγαπημένο του θέμα, αυτό της κλιματικής αλλαγής και της αναγκαίας απολιγνιτοποίησης, που είναι και ο μόνιμος καημός του.

Μάλιστα η ομιλία του πρωθυπουργού και η ασάφεια γύρω από το αν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπίπτουν με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την άλωση της Τριπολιτσάς και αυτό κάνει ακόμα πιο φανερό το έλλειμα πατριωτικής πολιτικής της σημερινής ηγεσίας του έθνους. 

Η ατμόσφαιρα στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι καθόλου καλή και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται στον πρωθυπουργό την άμεση προσφυγή στις κάλπες καθώς εκτιμούν ότι ο χειμώνας πρόκειται να είναι από όλες τις απόψεις, δύσκολος.

Τον πρωθυπουργό περιμένει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ πανδημίας (δεν αποκλείεται νέο lockdown αν τα κρούσματα εκτοξευθούν), φτώχειας, ακρίβειας, κοινωνικών εντάσεων με πιο μεγάλη αυτή που αφορά την κόντρα με τους μη εμβολιασμέμους, και μεταναστευτικού που αναμένεται να ενταθεί μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά ότι η πραγματικότητα δεν μπορεί πάντοτε να κρύβεται με επικοινωνιακά τρικ όσο πολλά κι αν είναι τα λεφτά που μοιράζονται στα μέσα. Ούτε και μπορούν να τον ξελασπώνουν οι διάφοροι Αμερικάνοι σύμβουλοι (που στην πραγματικότητα μάλλον ζημιά του κάνουν). Ούτε γίνεται ο λαός να τρώει πάντοτε το κουτόχορτο των κατευθυνόμενων δημοσκοπήσεων. 

Επιπλέον το σύνθημα «να φύγουν αυτοί και μετά βλέπουμε» ήταν καλό για το 2019, αλλά σήμερα δεν φτάνει και δε φτάνει κυρίως επειδή οι πολίτες είδαν και κατάλαβαν ότι η ΝΔ δεν διαφέρει σε πολλά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι πρόκειται να γίνει θα το διαπιστώσουμε σύντομα. Αν η σημερινή συνέντευξη Σαμαρά μπορεί να σημαίνει απόσυρση στήριξης στην κυβέρνηση και άλλες πολιτικές ενέργειες θα φανεί στην πορεία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το κυβερνών κόμμα έχει εισέλθει σε μια περίοδο εσωστρέφειας. Καλού κακού ο κ. Μητσοτάκης ας κάνει ένα τάμα στην Παναγιά – η όπου αλλού πιστεύει- γιατί με κάποια άλλη αντιπολίτευση η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική γι΄ αυτόν… 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/1020078_o-samaras-apokathilonei-ton-mitsotakismo

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Νέα Δημοκρατία: O Αντώνης Σαμαράς στηρίζει Κυριάκο Μητσοτάκη (1/12/2016)

    Ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη (29/10/2017)

    Απέχω από τα κομματικά, επειδή τα σιχαίνομαι. Αλλά δεν μπορώ να μην διερωτηθώ τι προσπαθεί να παραστήσει ο 71χρονος πλέον Σαμαράς; Πόσο σοβαρός είναι; Όταν στήριξε τον Μητσοτάκη, δεν ήξερε ποιον στήριζε; Δεν ήξερε ότι το σόι του ήταν π.χ. υπέρ τού “Σχεδίου” Ανάν; Δεν ήξερε τις σχέσεις του με τον Σημίτη και όλο αυτό το εθνομηδενιστικό σκυλολόι; Ένας αρλουμπατζής είναι και ο Σαμαράς, που το μόνο που κατάφερε ήταν να κάμει τον Τσίπρα πρωθυπουργό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα