Έρευνα: Οι Έλληνες στους πέντε πιο κακοπληρωμένους λαούς του πλανήτη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ανάμεσα στους πιο κακοπληρωμένους λαούς του κόσμου είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Η έρευνα της πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας Lensa διαπίστωσε ότι το Μεξικό είναι η χώρα με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζομένους, καθώς συνέκρινε τις ώρες εργασίας με τα επίπεδα των μισθών. Η έρευνα βρήκε ότι οι Μεξικανοί δουλεύουν κατά μέσο όρο 40 ώρες και 48 λεπτά την εβδομάδα  ή 2.124 ώρες τον χρόνο. Και καθώς αμείβονται με 16.230 δολάρια κατά μέσο όρο τον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι η μέση αμοιβή ανά ώρα είναι μόλις 7,64 δολάρια, δηλαδή τουλάχιστον 20 δολάρια χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

ereyna-oi-ellines-stoys-pente-pio-kakopliromenoys-laoys-toy-planiti0

Στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις χώρες με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζομένους βρίσκεται η Χιλή, παρότι οι απολαβές ανά ώρα είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το Μεξικό.

ereyna-oi-ellines-stoys-pente-pio-kakopliromenoys-laoys-toy-planiti1

Η Σλοβακία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τους πιο κακοπληρωμένους και ακολουθεί η Ουγγαρία, καθώς και στις δύο χώρες, οι εργαζόμενοι βγάζουν περίπου 15 δολάρια την ώρα κατά μέσο όρο.

Στην πέμπτη θέση της έρευνας βρίσκεται η Ελλάδα, με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 33 ώρες και 12 λεπτά την εβδομάδα ή συνολικά 1.728 ώρες τον χρόνο. Με τις μέσες ετήσιες απολαβές στα 27.207 δολάρια, η μέση αμοιβή ανά ώρα υπολογίζεται στα 15,74 δολάρια.

ereyna-oi-ellines-stoys-pente-pio-kakopliromenoys-laoys-toy-planiti2

Αντίθετα, το top5 των χωρών με τους πιο καλοπληρωμένους εργαζόμενους απαρτίζουν η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Δανία, η Ελβετία και η Ολλανδία.

ereyna-oi-ellines-stoys-pente-pio-kakopliromenoys-laoys-toy-planiti3

moneyreview.gr

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/economy/70155/ereyna-oi-ellines-stoys-pente-pio-kakopliromenoys-laoys-toy-planiti/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα