Έρευνα: Η Αθήνα είναι μία από τις χειρότερες πόλεις για τους οδηγούς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
17/11/19

Στις χειρότερες πόλεις του κόσμου για τους οδηγούς κατατάσσεται η Αθήνα σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Η Αθήνα είναι μία από τις χειρότερες πόλεις του κόσμου για να οδηγεί κανείς, υποστηρίζει βρετανική έρευνα. Ειδικότερα, στην 90η θέση της λίστας μετά από έρευνα για τις 100 «καλύτερες / χειρότερες πόλεις για ιδιοκτήτες/κατόχους ΙΧ» βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ελλάδας συγκεντρώνοντας τη χαμηλότερη βαθμολογία μετά τη Μόσχα, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Μεξικό, το Σάο Πάολο, την Μπογκοτά, το Καράτσι, το Λάγος, την Καλκούτα, το Ουλάν Μπατόρ και το Μουμπάι.
Στην κορυφή της λίστας αντίθετα, βρίσκεται το Κάλγκαρι του Καναδά. Όσον αφορά στην ποιότητα των δρόμων, σύμφωνα με την έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας Mister Auto, η Αθήνα κατέχει τη 12η χειρότερη βαθμολογία, έναντι για παράδειγμα, της Ελβετίας, τέσσερις πόλεις της οποίας καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις με το καλύτερο οδικό δίκτυο.
Εξίσου χαμηλή βαθμολογία παίρνει η χώρα μας και στα δημόσια μέσα μεταφοράς, καταλαμβάνοντας την 91η θέση, με τους οδηγούς να κινούνται σχεδόν σημειωτόν. Ακόμα, η Αθήνα τοποθετείται στην τρίτη χειρότερη θέση, μετά την Καλκούτα και το Μουμπάι ως προς την ηλικία των Ι.Χ. (στα 15 έτη έναντι περίπου πέντε στο Ντουμπάι). Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα καταλαμβάνει την 6η θέση στις πιο ακριβές με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 1,79 ευρώ/ λίτρο μετά το Τελ Αβίβ, την Ουτρέχτη, το Άμστερνταμ και το Όσλο.
Τέλος, οι Αθηναίοι οδηγοί εμφανίζονται σύμφωνα με την ίδια έρευνα ως οι πιο οξύθυμοι, καθώς έχουν βρεθεί μπροστά ή έχουν συμμετάσχει σε κάποιον καβγά στο δρόμο 70,85 φορές στις 100. Τους Αθηναίους ξεπερνούν σε ταμπεραμέντο οι οδηγοί σε Μπογκοτά και Βομβάη με ποσοστά μεγαλύτερα του 95 ενώ οι πιο φιλήσυχοι οδηγοί βρίσκονται στη Σιγκαπούρη με βαθμολογία 2,65/100 και ακολουθείται από το Ντουμπάι και την Οττάβα.
Πηγή: www.lifo.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα