Έξαλλη η Βουλγαρία με τα Σκόπια που εισήγαγαν μάθημα σερβικής γλώσσας στα σχολεία

29/1/21 | 0 | 0 | 112 εμφανίσεις

«Οι σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας εισέρχονται σε μια ακόμη πιο οξεία κρίση αφού τα Σκόπια αποφάσισαν να εισαγάγουν πάλι τα Σέρβικα στα σχολικά προγράμματα και να ανοίξουν ένα πολιτιστικό κέντρο για τη Σερβία», γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Η αντίδραση προήλθε από την αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Αικατερίνα Ζαχαρίεβα:

«Αυτό αμφισβητεί ορισμένες από τις απόψεις ότι αυτή η σύνδεση των Σκοπίων με τη Ρωσία και τη Σερβία κάποτε έσπασε. Η ιδεολογία του Μακεδονισμού δημιουργήθηκε από αυτές τις δύο χώρες. Είναι απολύτως σχετικό, τους αγαπούν και τους αγκαλιάζουν ακόμη και σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως είχε δηλώσει στην εθνική βουλγαρική τηλεόραση ότι δεν εξεπλάγη από την απόφαση των αρχών της Βόρειας Μακεδονίας να εισαγάγουν εκ νέου τη σερβική γλώσσα στα σχολεία.

«Δεν ξέρω αν πρόκειται για πρόκληση προς τη Βουλγαρία», είπε η Ζαχαρίεβα σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας:

«Από ό, τι γνωρίζω όλα τα κόμματα εκεί, είναι ομόφωνα σε αυτό το θέμα, καθώς και στο θέμα της Βουλγαρίας, με μερικές διαφοροποιήσεις, άλλοτε πιο έντονες και άλλοτε όχι και τόσο. Η ιδέα  τους είναι να προσεγγίζουν τα σερβικά και να απομακρύνονται από τα βουλγαρικά», όπως είπε.

Mediapool.bg

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχει μια σοβαρή είδηση η οποία όχι μόνο δεν πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ αλλά ούτε καν αναφέρθηκε. Όπως προκύπτει από ενημέρωση της Αιγυπτιακής Προεδρίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε, χθες, με τον Αιγύπτιο πρόεδρο. Προφανώς, αντικείμενο της συνομιλίας ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας