Έξαλλη η αντιπολίτευση με τον Ερντογάν που δεν είπε λέξη για τα νησιά: «Ίσως γίνει και κουμπάρος με τον Μητσοτάκη»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ερντογάν Στόλτενμπεργκ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ της Μαδρίτης/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
30/06/2022  10:40
Η αντιπολίτευση «στήνει στον τοίχο» τον Ερντογάν μετά την παρουσίασ του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ… έντονος «πονοκέφαλος» έχει προκληθεί στην Άγκυρα για την απόκτηση F35 από την Ελλάδα.

Τα πυρά της αντιπολίτευσης εισπράττει ο Ταγίπ Ερντογάν για την παρουσία του στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Όπως αναφέρουν ο Τούρκος πρόεδρος «όλο αλλάζει απόψεις και πολιτικές, ίσως γίνει και κουμπάρος του Μητσοτάκη!».

Από τη μία η σύσταση Μπάιντεν για ήρεμα νερά στο Αιγαίο και από την άλλη η υπενθύμιση από τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι η όποια απόφαση για εκσυγχρονισμό των F16 περνά από το Κογκρέσο διαμορφώνουν άσχημο πολιτικό περιβάλλον για τον Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που η Αθήνα προχωρά σε αίτημα για απόκτηση F35.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ δήλωσε: «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  δήλωνε ‘για μένα πλέον δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης’, ‘δεν θα ξανασυναντηθώ με τον Μητσοτάκη’, αν όμως κρίνουμε από τις απότομες αλλαγές του, τις ‘αναστροφές’ τις οποίες κάνει, τότε δεν πρέπει να απορήσουμε αν τον επόμενο μήνα ο ίδιος ο Ερντογάν γίνει κουμπάρος σε γαμήλια τελετή του Μητσοτάκη».

Αντιδράσεις στην Τουρκία για την αγορά από την Αθήνα F35
Αντιδράσεις για την κίνηση της Αθήνας να προχωρήσει στην αγορά των F35 καταγράφονται και στον τουρκικό Τύπο.

Ενδεικτικά, το πρωτοσέλιδο της Hurriyet αναφέρει: «Επιστολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ για τα F-35. Θα αγοράσουν 20+20 F-35».

Η A Haber αναφέρει: «Κίνηση από την Ελλάδα για τα F-35. H Eλλάδα επιχειρεί να εμποδίσει την Τουρκία για τα F-16, όμως ξεκίνησε τις ενέργειες για την αγορά 40 F-35».

Και η SOZCU: «H Eλλάδα έστειλε επιστολή στις ΗΠΑ για τα F-35».«Την ισορροπία προσπαθούν να την αλλάξουν απο εκεί. Με τα μαχητικά Rafale με τους ευρωπαϊκούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Metero και Scalp. Μιλάμε για οπλικά συστήματα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους και τώρα το κάνουν με την αγορά των F-35» σχολίασε από την πλευρά του ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ.

Η σύσταση Μπάιντεν σε Ερντογάν στο τετ α τετ τους στη Μαδρίτη, στο περιθώριο του ΝΑΤΟ
Ο τουρκικός Τύπος κάνει εκτενή αναφορά και στην συνάντηση του Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά την οποία, όπως αναφέρεται, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο ήρεμα νερά στο Αιγαίο και σταθερότητα στη Συρία. Από την πλευρά του, ο Ερντογάν ζήτησε αγορά και εκσυγχρονισμό των F-16 και πήρε απάντηση από τον Αμερικανό πρόεδρο ότι θα προσπαθήσει για το θέμα, του υπενθύμισε όμως ότι η απόφαση περνά από το αμερικανικό Κογκρέσο.

iefimerida.gr

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για μένα παραμένει πάντα το ίδιο ερώτημα: Τι τα αγοράζομε (Rafal, F-35 κλπ), αφού δεν τα χρησιμοποιούμε; Έχομε, λέει, τώρα υπεροχή στον αέρα, αλλά δεν τολμούμε να “κατεβάσομε” ούτε ένα μη επανδρωμένο. Προς τι τόσα έξοδα, που μάς οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μνημόνια;

  2. «Ίσως γίνει και κουμπάρος με τον Μητσοτάκη»

    Ίσως η φράση θα έπρεπε να γραφεί ελαφρώς διαφορετικά:

    «Ίσως γίνει κουμπάρος καιμε τον Μητσοτάκη»….

  3. ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕΤΕ ΖΗΤΩ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
    ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    • Μην γράφεις μ΄νονο με κεφαλαία, διότι κουράζεις τα μάτια, είναι αντιαισθητικό και φαίνεται ότι φωνάζεις. Σε πολλά site θα σού είχαν κόψει το σχόλιο. Σεβάσου επιτέλους αυτούς που (αναγκαστικά, λόγω ειδοποιήσεως) σε διαβάζουν.

      Το περιεχόμενο τού σχολίου σου είναι εντελώς άνευ νοήματος. Πού είναι η ένστασή σου σ’ αυτά που γράφω;

  4. Βλέπω συχνά την διαφήμιση

    Πατριωτική Ένωση
    Το Κίνημα που Αγκαλιάζει Όλους τους Έλληνες, Ανεξαρτήτως Ιδεολογικής Κατεύθυνσης.

    Είναι το κόμμα τού Π. Εμφιετζόγλου, ενός ανθρώπου που πραγματικά εκτιμώ. Έχω πολλάκις γράψει ότι, όσο δεν δίδεται η ευκαιρία σε ένα μικρό κόμμα έστω να μπει στην Βουλή, δεν έχομε δικαίωμα να παραπονούμαστε για τούς ανίκανους, που μάς κυβερνούν, αφού ψηφίζομε όλο τούς ίδιους και τούς ίδιους. Γιατί να μην δοκιμάσει κανείς και το κόμμα αυτό; Οι άλλοι είναι πια (διε)φθαρμένα υλικά, με τα οποία δεν μπορείς να κτίσεις καινούριο σπίτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα