Έντεκα οι συλλήψεις από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
EUROKINISSI

Σε 11 συλλήψεις τούρκων πολιτών κατέληξε η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με τις 26 συνολικά προσαγωγές στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν στα Εξάρχεια και σε μονοκατοικία στα Σεπόλια, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 11 συλλήψεις οι 9 προέρχονται από την μονοκατοικία της οδού Αυλώνος στα Σεπόλια και δύο συνελήφθησαν στην οδό Ιπποκράτους και στην οδό Σόλωνος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος των 11 συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία “για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ”. Χθες το μεσημέρι οι 11 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χθες.

Μεταξύ των 26 αρχικά προσαχθέντων, συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα, τα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται στην υπόθεση των 11 συλληφθέντων. Κατα την αστυνομία, πρόκειται για έναν άνδρα σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος καθώς δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα”.

Όπως τονίζει η δικηγόρος Αλ. Ζορμπαλά στην “Α” ο συλληφθείς χωρίς τα νομιμοποιητικά έγγραφα είναι Τούρκος δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, διωκόμενος από το καθεστώς Ερντογάν, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να καταθέσει αίτημα ασύλου και πλέον βρίσκεται κρατούμενος στο Αλλοδαπών και κινδυνεύει με απέλαση. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αναζητούμενος με την ερυθρά αγγελία πέρασε χθες την διαδικασία στο Εφετείο και αφέθηκε ελεύθερος.

Κατα τα άλλα, η αστυνομία χθες ανακοίνωσε επίσημα ότι βρέθηκε στην μονοκατοικία των Σεπολίων τούνελ που έβγαζε σε γειτονικό οικόπεδο, όπου η αστυνομία σημειώνει ότι κατέσχεσε: “εκτοξευτήρα ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου «RPG» με μεταλλικό τρίποδο, αντιαρματικό, μίας χρήσης, πολεμικό τυφέκιο τύπου «Kalashnikov» με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή, 2 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας, 4 πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες, πιστόλι άνευ γεμιστήρα και 56 φυσίγγια, 12 μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου” και “πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων”.

Στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης, δεν βρέθηκε οπλισμός αλλά η αστυνομία κατέσχεσε κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και χειρόγραφες σημειώσεις.

Ε.Ζ

avgi.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα