Ένοχος για συκοφαντία ο Γιάννης Κουρτάκης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Καλείται να πληρώσει στον εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα 45.000 € για ψευδή και κακόβουλα δημοσιεύματα σε βάρος του

Η ώρα της… λυπητερής έφτασε για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», την ιστοσελίδα parapolitika.gr, αλλά και προσωπικά τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη καθώς, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, καλούνται να καταβάλουν στον εφοπλιστική Νίκο Πατέρα το ποσό των 45.000 ευρώ για τα συκοφαντικά και ψευδή δημοσιεύματα σε βάρος του. Εκτός αυτού, ο εκδότης κινδυνεύει και με προσωπική κράτηση για κάθε μελλοντική παράβαση!

Με την υπ’ αριθμόν 113/2021 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που δημοσιεύθηκε στις 20 Ιανουαρίου, έγινε δεκτή η αγωγή του εφοπλιστή που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη. Το δικαστήριο έκρινε ως απολύτως ψευδή, συκοφαντικά, εξυβριστικά και προσβλητικά για την προσωπικότητα του Νίκου Πατέρα συνολικά 20 δημοσιεύματα των «Παραπολιτικών», με τα οποία ο εκδότης τους Γιάννης Κουρτάκης προέβαινε σε συνεχείς επιθέσεις εναντίον του γνωστού εφοπλιστή.

Με ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο και αιτιολογημένο σκεπτικό, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε στο σύνολό τους τούς ισχυρισμούς της εφημερίδας. Μεταξύ άλλων, κρίθηκε ως ψευδής και συκοφαντικός ο ισχυρισμός ότι ο γνωστός εφοπλιστής δήθεν διατηρούσε επίμεμπτες σχέσεις με κορυφαίο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι γνωστός για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, ότι δήθεν δωροδοκούσε λιμενικό για να ενοχοποιήσει κατηγορουμένους στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1», ότι δήθεν συμμετείχε σε σκευωρία από κοινού με άλλα άτομα (εισαγγελέα, επιχειρηματία, λιμενικό) για την ίδια υπόθεση και ότι δήθεν διέπραξε πράξεις διαφθοράς κατά την αγοραπωλησία οικοπέδων του από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Έτσι, το δικαστήριο καταδίκασε την εφημερίδα «Παραπολιτικά», την ιστοσελίδα parapolitika.gr και τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη να καταβάλουν αποζημίωση 45.000 ευρώ στον Νίκο Πατέρα για την ηθική βλάβη που υπέστη από τα εν λόγω δημοσιεύματα. Επίσης, απαγόρευσε στους εναγομένους να προσβάλλουν την προσωπικότητα του ενάγοντος και τους απείλησε με προσωπική κράτηση και χρηματική ποινή για κάθε μελλοντική παράβαση.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της υπ’ αριθμόν 998/2020 αμετάκλητης απόφασης του Εφετείου Αθηνών, που καταδίκασε αστικά την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και τον εκδότη της Γιάννη Κουρτάκη για προσβολή της προσωπικότητας του Νίκου Πατέρα.

Αμετάκλητη απόφαση

Με την ίδια απόφαση τους είχε, επίσης, απαγορευθεί αμετάκλητα να προσβάλλουν στο μέλλον την προσωπικότητα του εφοπλιστή με δημοσιεύματα του ίδιου ή ανάλογου περιεχομένου, με απειλή εναντίον τους προσωπικής κράτησης και χρηματικής ποινής.

Άλλωστε, με αμετάκλητη απόφαση, ο Γιάννης Κουρτάκης κρίθηκε πρόσφατα ένοχος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Νίκου Πατέρα, την οποία τέλεσε τόσο διά του Τύπου όσο και μέσω διαδικτύου, αλλά και ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που συνεδρίασε για τη διερεύνηση των συνθηκών δανειοδότησης των ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα ήταν να του επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών ποινή φυλάκισης 12 μηνών, η οποία επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο. Έως σήμερα, μάλιστα, δεν έχει δημοσιεύσει το διατακτικό της καταδικαστικής απόφασης, παρότι υποχρεώθηκε από το δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι οι εναγόμενοι εκπροσωπήθηκαν νομικά από συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, ενώ ο ίδιος ο ποινικολόγος εξετάστηκε ως μάρτυρας στη δίκη, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν κόλαφος για τους εντολείς του. Οπως φαίνεται, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς των εναγομένων και όσα κατέθεσε ο δικηγόρος-μάρτυράς τους, ο οποίος και άλλη φορά στο παρελθόν είχε καταθέσει σε υπόθεση καταγγελιών των εντολέων του, που αρχειοθετήθηκαν αμετάκλητα με απόφαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Άλλωστε, σε βάρος του κ. Κούγια έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε να αποζημιώσει τον Νίκο Πατέρα με το ποσό των 20.000 ευρώ για προσβολή της προσωπικότητάς του κι έτσι, προφανώς, η αξιοπιστία της κατάθεσής του ήταν ιδιαίτερα μειωμένη.

 

https://www.dimokratianews.gr/ellada/enochos-gia-sykofantia-o-giannis-koyrtakis/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα