Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι «Εμείς είχαμε προειδοποιήσει για το τι θα συμβεί»

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ξεκίνησαν σήμερα αιφνιδιαστικά μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις απέναντι στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις «προκειμένου να ελέγξουν την ετοιμότητα μάχης τους», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας που συνορεύει με την Ουκρανία.

Η βασική άσκηση είναι λευκορωσική, αλλά θα δοκιμαστεί και ο συντονισμός της επιχείρησης με ρωσικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην χώρα σύμφωνα με πηγές του defencenet.ru.

Πρακτικά Ρωσία και Λευκορωσία απαντούν στις ασκήσεις “Defender Europe 2022” (DE22) και “Swift Response 2022” (SR22) του ΝΑΤΟ και εντοπίζονται στην ανάσχεση ΝΑΤΟϊκής επέμβασης στην Ουκρανία, αλλά και στην διεξαγωγή αμυντικών επιχειρήσεων επί της βάσει της συμμαχίας CSTO στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας.

H Λευκορωσία ανακοίνωσε αργά τη νύχτα αιφνιδιαστικές ασκήσεις ετοιμότητας. Αντιαεροπορικά συστήματα S-300PS των Λευκορωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εντοπίστηκαν να κινούνται από το Μπρεστ προς της Ουκρανίας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου R-17.

Ένα ακόμη στρατιωτικό κονβόι 30 τεθωρακισμένων εντοπίστηκε στα σύνορα με τη Λιθουανία κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου M7.

Μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση καταγράφεται στα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας, με τον φινλανδικό Στρατό να μεταφέρει άρματα μάχης LΕΟ2A6 στα σύνορα με Ρωσία,

Η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι τυχόν εμπλοκή ξένων δυνάμεων στην μάχη της Ουκρανίας, «θα τύχει συντριπτικής απάντησης από την Ρωσική Ομοσπονδίας» εννοώντας φυσικά την χρήση πυρηνικών όπλων! Και πηγές από την Μόσχα μιλώντας στο defencenet.ru υποστήριξαν ότι «Αυτή η κόκκινη γραμμή έχει παραβιαστεί. Όχι μόνο όπλα, αλλά και προσωπικό του ΝΑΤΟ έχει εμπλακεί επί ουκρανικού εδάφους κατά των ρωσικών δυνάμεων που αποτρέπουν την εξόντωση των ρωσόφωνων από την εξόντωσή τους».

Πριν δύο ημέρες η αμερικανική εφημερίδα «The Wall Street Journal» σε μία ανάλυσή της εκτίμησε ότι η Ρωσία πλέον «είναι πολύ κοντά στην χρήση πυρηνικών όπλων για μία σειρά λόγων»:

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Ρώσοι σκόπιμα δημιουργούν ένα ιστορικό μονοπάτι από ντοκουμέντα, σαν να έλεγαν ότι μας προειδοποίησαν.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης είναι “σοβαρός” και “δεν πρέπει να υποτιμάται”.

Νωρίτερα, ο Ανατόλι Αντόνοφ, πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, έστειλε μια επίσημη διπλωματική νότα στις ΗΠΑ λέγοντας ότι αυτές πυροδοτούσαν τη σύγκρουση.

Η Washington Post έλαβε ένα αντίγραφο. Ανέφερε ότι οι αποστολές των “πιο ευαίσθητων» οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία “ρίχνουν λάδι” στη σύγκρουση και θα μπορούσαν να έχουν “απρόβλεπτες συνέπειες”.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ena-vima-prin-tin-xrisi-pyrinikon-oplon-mosxa-exei-paraviastei-i-kokkini-grammi-tis-mi-epemvasis-tou-nato/